O Chris Shiflett των Foo Fighters εναντίον Trump και λαϊκιστικής δεξιάς

«Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι μέρος της εργατικής τάξης εδώ και πολλά χρόνια»

30/03/2017 @ 11:18

Σε τελευταία συνέντευξή του ο κιθαρίστας των Foo Fighters, Chris Shiflett, μίλησε για πολιτική… 

«Η κατακραυγή εναντίον της μειοψηφικής ελίτ που μας οδηγεί σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι παγκόσμια. Δυστυχώς το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, κάτι που οφείλεται και έχει τις ρίζες του στην "ασχήμια" του Donald Trump. Είμαι σίγουρος ότι η κάθε χώρα έχει μια αντίστοιχη περίπτωση, μια λαϊκιστική δεξιά που αναδύεται. Είναι τρομακτικό Είμαι ένας παλαιών αρχών δημοκρατικός, αλλά στην παράταξή μου δεν υπάρχει κάποιος ο οποίος θα εναντιωθεί, ουσιαστικά, στον Trump. Ας ελπίσουμε πως μια κίνηση θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια».

Προσθέτοντας:

«Δεν είναι οι ψηφοφόροι του Trump ο εχθρός μου. Προφανώς και διαφωνώ μαζί τους αλλά ξέρω πολύ κόσμο που είχε ψηφίσει τον Obama ο οποίος στράφηκε στον Trump. Αν η αριστερά δεν προσεγγίσει αυτούς τους ανθρώπους θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι δεν είναι εχθροί μας, αντίθετα θα έπρεπε να είμαστε στην ίδια πλευρά. Ένα από τα "καλά" της μουσικής είναι ότι προσφέρει φωνή σε ανθρώπους που δεν είχαν, απαραίτητα. Τελευταία σκεφτόμουν πολύ το παραπάνω και πλέον προσπαθώ να προσθέσω αυτή τη λεπτομέρεια στη μουσική μου». 

Και καταλήγοντας:

«Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι μέρος της εργατικής τάξης εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν χάνω τις ρίζες μου. Ξέρω από πού έρχομαι».

  • SHARE
  • TWEET