Οι Blue Öyster Cult ολοκληρώνουν την δισκογραφία τους με το "Ghost Stories"

Η πλειονότητα των ηχογραφήσεων προέρχεται από την περίοδο 1978 έως 1983

07/02/2024 @ 16:38

52 χρόνια μετά το θρυλικό ομώνυμο ντεμπούτο, οι Blue Öyster Cult ολοκληρώνουν την πλούσια δισκογραφία τους με το "Ghost Stories". Η πλειονότητα των ηχογραφήσεων προέρχεται από την περίοδο 1978 έως 1983, ενώ το κομμάτι "If I Fell" είναι του 2016.

Οι αναλογικές, αρχικές ηχογραφήσεις της εν λόγω περιόδου με συμπαραγωγό τον αυθεντικό μηχανικό ήχου George Geranios επεξεργάστηκαν ψηφιακά από τους Steve Schenck και Richie Castellano (τωρινός κιθαρίστας του συγκροτήματος).

Ο Castellano ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις μαζί με τους Eric Bloom και Donald "Buck Dharma" Roeser, ενώ ο αυθεντικός μπασίστας Joe Bouchard προσέθεσε overdubs. Στα τύμπανα συνεισφέρουν ο Albert Bouchard αλλά και ο διάδοχός του Rick Downey.

Στο "Ghost Stories" περιλαμβάνεται και η μοναδική στούντιο εκτέλεση της διασκευής στο "Kick Out the Jams" των MC5, γνωστής στους οπαδούς από τις ζωντανές εμφανίσεις και το live άλμπουμ "Some Enchanted Evening".

Πρώτο δείγμα που δίνεται στη δημοσιότητα είναι το "So Supernatural", συνοδευόμενο από το αντίστοιχο video. Ακολουθούν το tracklist και το εξώφυλλο του άλμπουμ, με την κυκλοφορία να αναμένεται στις 12 Απριλίου μέσω της Frontiers Music.

1 LATE NIGHT STREET FIGHT
2 CHERRY
3 SO SUPERNATURAL 
4 WE GOTTA GET OUT OF THIS PLACE
5 SOUL JIVE
6 GUN
7 SHOT IN THE DARK
8 THE ONLY THING
9 KICK OUT THE JAMS
10 MONEY MACHINE
11 DON’T COME RUNNING
12 IF I FELL
13 ROADHOUSE BLUES (Bonus Track Japan)

  • SHARE
  • TWEET