Και επίσημα καθ' οδόν ο νέος δίσκος της Bjork

Η Ισλανδή χαρακτήρισε τον ήχο του διαδόχου του "Utopia" ως "biological techno"

22/08/2022 @ 13:03

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Guardian, η Bjork ανακοίνωσε επίσημα την άφιξη του νέου της άλμπουμ.

Συγκεκριμένα, η Ισλανδή καλλιτέχνιδα θα επιστρέψει δισκογραφικά το προσεχές φθινόπωρο με το "Fossora", που θα διαδεχθεί το προ πενταετίας "Utopia".

Σύμφωνα με τη Bjork, που φέτος επέστρεψε στους κινηματογράφους για χάρη του "The Northman" του Eggers, ο ήχος του δίσκου θα είναι πιο γήινος και οργανικός σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, χαρακτηρίζοντας τον ως "biological techno".

Επιπρόσθετα, η Bjork αποκάλυψε πως το άλμπουμ θα περιλαμβάνει σεξτέτο από μπάσα κλαρινέτα, beat σχεδιασμένα από το dance ντουέτο Gabber Modus Operandi από την Ινδονησία, καθώς και συμμετοχές στα φωνητικά από τα παιδιά της Sindri και Ísadóra καθώς και το μουσικό Serpentwithfeet.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως δύο από τις συνθέσεις του δίσκου γράφτηκαν από τη μητέρα της μουσικού, που απεβίωσε το 2018.

Υπενθυμίζεται πως η Bjork σε παλαιότερη συνέντευξή της ανέφερε πως ο δίσκος είναι αφιερωμένος σε όσους μετατρέπουν τα σαλόνια των σπιτιών τους σε clubs, ενώ αναμένεται στο μέλλον να εκκινήσει μια σειρά από podcasts βασισμένα στη δισκογραφία της.

  • SHARE
  • TWEET