Biff Byford: «Τα πρώτα άλμπουμ των Saxon ήταν ισάξια του "The Number Of The Beast"»

Ο frontman των Saxon σχολίασε την εμπορική απήχηση που είχε το συγκρότημα στην αμερικανική αγορά

13/12/2021 @ 13:28

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κανάλι Metal Rules, o Biff Byford, τραγουδιστής των Saxon, κλήθηκε να απαντήσει σε ποιά στιγμή της πορείας του, το ιστορικό σχήμα άρχισε να σημειώνει εμπορική επιτυχία.

Ο frontman, στην απάντησή του, θυμήθηκε τα πρώτα χρόνια των Saxon, προχωρώντας μεταξύ άλλων σε μια άτυπη σύγκριση με την παράλληλη σταδιοδρομία των Iron Maiden.

«Δεν νομίζω να σημειώσαμε ποτέ για να είμαι ειλικρινής. Δεν θυμάμαι να σημειώσαμε ποτέ μεγάλα κέρδη. Οφείλεις να λάβεις υπόψη πως το 1983, στην εποχή του "Power & The Glory", αρχίσαμε να δημιουργούμε ρεύμα στις Η.Π.Α..

Νομίζω όμως πως κάτι συνέβη με τη δισκογραφική μας εκείνη την περίοδο. Βρισκόμασταν σε μια μεγάλη περιοδεία με τους Iron Maiden, η οποία, για κάποιο λόγο διακόπηκε στα μέσα της. Δεν γνωρίζω γιατί ακριβώς, ίσως έπρεπε να πληρώσεις για να περιοδεύσεις εκείνη την εποχή. Ίσως από την άλλη να διαδραματίζονταν συζητήσεις πίσω από την πλάτη μας. Υπήρχε κόσμος που διέδιδε πως ο Bruce Dickinson δεν συμπαθούσε τον τρόπο που λειτουργούσαμε και βγαίναμε στη σκηνή. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθές ή όχι, αλλά έχει ειπωθεί.

Εκείνη την περίοδο θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία. Θα το είχαμε κάνει και νωρίτερα με το "Wheels Of Steel", αλλά ήμασταν στο δυναμικό γαλλικής εταιρείας, η οποία δεν ήξερε και εντελώς τι έκανε. Επί εποχής "Crusader" πραγματοποιήσαμε την πρώτη headline περιοδεία μας, μαζί με τους Accept, η οποία ήταν άκρως πετυχημένη.

Για κάποιο λόγο, θεωρώ πως τα "Wheels Of Steel", "Strong Arm Of The Law"  και "Denim And Leather" δεν είχαν την ίδια απήχηση με τους πρώτους δίσκους των Iron Maiden. Ίσως και να οφείλεται στις δισκογραφικές μας και το management. Για εμένα τα "Denim And Leather" και "Strong Arm Of The Law" ήταν ισάξια του "The Number Of The Beast".

Το "Power & The Glory" θα μπορούσε να είχε γίνει πλατινένιο, αλλά όσο περιοδεύαμε εκεί δεν σημείωσε υψηλές πωλήσεις. Αν το είχε πράξει τότε θα μπορούσα να σου πω πως είχαμε και μεγάλη εμπορική απήχηση».

Υπενθυμίζεται πως οι Saxon θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο το νέο τους άλμπουμ για το οποίο έχουν αποκαλύψει το ομότιτλο κομμάτι, ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε σε έναν οδηγό δισκογραφίας του συγκροτήματος.

  • SHARE
  • TWEET