Amaranthe: «Έχουμε μεγαλύτερο κέρδος μέσω streaming απ' ό,τι εξαιτίας των περιοδειών»

Οι αναπαραγωγές τραγουδιών της μπάντας στο Spotify αγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο

28/09/2020 @ 12:29

Σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο γαλλικό μέσο Duke TV, οι Amaranthe αναφέρθηκαν στον ρόλο που διαδραματίζουν οι streaming πλατφόρμες στη μουσική βιομηχανία σήμερα αλλά και στον τομέα του κέρδους των καλλιτεχνών που τις αξιοποιούν.

Ο κιθαρίστας της μπάντας, Olof Mörck, δήλωσε:

«Έως τώρα έχουμε υπάρχει αρκετά προνομιούχοι στον συγκεκριμένο τομέα. Κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο πριν από δέκα χρόνια, και ο κόσμος το ακούει ασταμάτητα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Οπότε, ακόμη και αν δεν είχαμε κάποιο κέρδος τον πρώτο χρόνο, όταν στην πορεία προστέθηκαν και άλλοι πέντε δίσκοι σε εννέα χρόνια, δημιουργείται μια αρκετά μεγάλη συλλογή τραγουδιών τα οποία ο κόσμος ακούει διαρκώς.

Η αλήθεια είναι, πως βγάζουμε περισσότερα χρήματα μέσω streaming από ότι από περιοδείες, επειδή συνήθως επενδύουμε εκ νέου τα κέρδη από τις περιοδείες στη δημιουργία πιο μεγαλεπήβολων shows. Έχουμε σχετικά νεανικό κοινό, για το οποίο είναι πιο εύκολο να αξιοποιήσει το streaming, σε σχέση με το κοινό των Metallica για παράδειγμα.

Ακόμη και αν τα νούμερα τους παραμένουν μεγάλα, όσα βγάζουν από το streaming είναι, προφανώς, ένα τίποτα μπροστά στα κέρδη τους την εποχή των '90s για παράδειγμα».

Η τραγουδίστρια της μπάντας, Elize Ryd, πρόσθεσε:

«Οι καλλιτέχνες ήταν πάρα πολύ τρομαγμένοι όταν ο κόσμος άρχισε να κατεβάζει την μουσική τους δωρεάν, με αυτούς να μην κερδίζουν τίποτα. Έπειτα όμως αναπτύχθηκαν αυτές οι πλατφόρμες, όπου ο κόσμος πληρώνει για να ακούει την μουσική σου, και αυτός είναι ο τρόπος που έχουμε έσοδα πλέον».

Οφείλει να αναφερθεί πως οι συνολικές αναπαραγωγές τραγουδιών των Amaranthe στο Spotify, αγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο, ενώ πριν λίγο καιρό, ο CEO του Spotify επέρριψε ευθύνες στους μουσικούς για τα χαμηλά τους κέρδη μέσω της πλατφόρμας.

Υπενθυμίζουμε πως ο νέος δίσκος των Amaranthe, "Manifest", αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου.

  • SHARE
  • TWEET