Phil Collins: «Η εμφάνιση των Led Zeppelin στο Live Aid το 1985 ήταν καταστροφή»

Ο ντράμερ των Genesis είχε πάρει για εκείνη τη μέρα τη θέση του Bonham στην πρώτη εμφάνισή της μπάντας 5 χρόνια μετά το θάνατό του

03/11/2014 @ 17:11
O 63χρονος Βρετανός θυμάται, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Q», τι είχε συμβεί τον Ιούλιο του ’85 στη περιβόητη εμφάνιση στο στάδιο «JFK» στη Φιλαδέλφεια.

Στην επίσημη ανακοίνωση δεν αναφερόταν το όνομα Led Zeppelin. Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones έπαιξαν για 20 λεπτά τα "Rock And Roll", "Whole Lotta Love" και "Stairway To Heaven" για 1η φορά μαζί μετά το θάνατο του Bonham.

«Θυμάμαι πως λέγαμε πως θα παίζαμε όλοι μαζί, χαλαρά, αλλά ξαφνικά την ίδια μέρα όλοι έλεγαν πως είναι το reunion των Led Zeppelin. O Plant ήταν χαρούμενος που ήμουν εκεί, ο Page πάλι όχι. Kαταλάβαινα πως δεν ήμουν ευπρόσδεκτος. Θα μπορούσα να φύγω αλλά όλοι θα μιλούσαν για τον Phil Collins που αποχώρησε από το Live Aid».

Ο Collins αποκαλύπτει πως το… κατάπιε και έπαιξε παρέα με τον Tony Thompson των Chic. «Ηταν καταστροφή. Δεν ήταν δικό μου το λάθος πως ήταν τόσο χάλια. Η φωνή του Plant και η κιθάρα του Page ήταν εντελώς εκτός, είχαμε παίξει μόλις μία ώρα μαζί ενώ ο Jones έφτασε την ίδια μέρα». Ο ίδιος ο Plant σε συνέντευξή του 3 χρόνια μετά είχε πει πως μετά τις πρόβες εκείνης της μέρας, η φωνή του είχε «χαθεί» πριν καν ανέβει στη σκηνή…

Πάρτε μια ιδέα ακούγοντας το "Rock And Roll" από εδώ
  • SHARE
  • TWEET