Οι Duran Duran ζωντανά το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη

02/04/2012 @ 15:15
Tα απόλυτα pop icons ανακοινώνουν την καλοκαιρινή τους συναυλία στην Θεσσαλονίκη!

Αυτή θα είναι η μοναδική συναυλία που θα δώσουν οι Duran Duran στην Ελλάδα, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής καλοκαιρινής τους περιοδείας, για την υποστήριξη του στούντιο άλμπουμ, "All You Need Is Now".

Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η online προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012
ώρα 14:00 στο www.ticketsercives.gr, www.123tickets.gr

Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων από τα φυσικά σημεία πώλησης.

Είναι γεγονός !

Το θρυλικό ποπ γκρουπ, Duran Duran, θα εμφανιστεί για μία  και μόνο συναυλία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, επιλέγοντας σαν σταθμό της πανευρωπαικής περιοδίας του την Θεσσαλονίκη, την πόλη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει επισκεφθεί!

Η πιο... «pop» πόλη της Ελλάδας, υποδέχεται τα πιο λαμπερά pop είδωλα σε μια βραδιά που θα γράψει ιστορία.

Οι προηγούμενες εμφανίσεις τους στη χώρα μας «έσπασαν ταμεία» και ολοκληρώθηκαν μέσα σε επευφημίες και χαμόγελα δηλώνοντας την δυναμική σχέση αγάπης ανάμεσα στο Ελληνικό κοινό και την απαστράπτουσα ποπ συμμορία!

Μια μαγική βραδιά που θα μας κάνει να ταξιδέψουμε, τόσο μεταφορικά όσο και ...κυριολεκτικά, καθώς δεν είναι λίγοι οι Duran φανς που με αυτή την είδηση σίγουρα ετοιμάζουν «καυτή» εξόρμηση στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη.

Save the date: 6 Ioυλίου 2012!  

Η προπώληση για το show της Θεσσαλονίκης ξεκινά online την Πέμπτη 5 Απριλίου, στις 14:00 το μεσημέρι από τα www.123merch.gr και www.ticketsercives.gr. Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων από τα φυσικά σημεία πώλησης.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες:

Γενική Είσοδος:
Προπώληση 35 ευρώ
Ταμείο 38 ευρώ

Τα μέλη της Duran Duran VIP fan community θα έχουν ειδικά προνόμια τα οποία και σύντομα θα ανακοινωθούν.

Θα είναι η πρώτη φορά που οι φαν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα τραγούδια του τελευταίου τους άλμπουμ, μαζί με όλες τις κλασσικές επιτυχίες της καριέρας τους, που καθιέρωσαν τους Duran Duran ως ένα από τα πιο αληθινά και δυναμικά Βρετανικά pop icons.

Το εκπληκτικό πρόσφατο "All You Need Is Now”, που κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο από τη Rockarolla (a division of Spicy), αποτέλεσε ένα θρίαμβο για τους Duran Duran αφού προκάλεσε ενθουσιασμό φαν και κριτικών. Η παραγωγή ανήκει στον βραβευμένο με Grammy Mark Ronson (Amy Winehouse, Adele, Kaiser Chiefs, Lily Allen) και μιξαρίστηκε από το Mark "Spike" Stent (Madonna, Björk, No Doubt). Το νέο άλμπουμ (δέκατο τρίτο στούντιο άλμπουμ) του συγκροτήματος περιλαμβάνει guest vocals/rap από την Ana Matronic των Scissor Sisters, μακροχρόνια φίλη και συνεργάτιδα των Duran Duran, καθώς επίσης και την R&B/neo-soul superstar Kelis, ενώ ο Owen Pallett των Arcade Fire συνεισφέρει στις έγχορδες ενορχηστρώσεις του άλμπουμ.   

Η κυκλοφορία του "All You Need Is Now" (που ήδη κυκλοφορεί σε digital, CD και βινύλιο) περιλαμβάνει πέντε νέα τραγούδια. Η deluxe CD έκδοσή του θα εμπεριέχει και εκτενέστερο artwork του άλμπουμ, το bonus τραγούδι "Networker Nation" και ένα remix του πρώτου single "All You Need Is Now".

To "All You Need Is Now" είναι ένας φόρος τιμής και επιστροφή στις ρίζες στο πιο ένδοξο μουσικό «καμάρι» του συγκροτήματος και έχει χαρακτηριστεί από τον παραγωγό τους, ως η «φανταστική συνέχεια/follow up του Rio, που ποτέ δεν έγινε».

Οι Duran Duran έχουν μία διαπρεπή καριέρα με πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ, 30 chart toppers στην Μ. Βρετανία, 18 Αμερικάνικα hit singles και μία εκπληκτική παγκόσμια παρουσία, που εγγυάται ένα τεράστιο συναυλιακό κοινό και στις πέντε ηπείρους. Τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη των Duran Duran, είναι τώρα μία ασταμάτητη δύναμη, που κατέκτησε τα τελευταία μόλις χρόνια πέντε σημαντικά Lifetime Achievement βραβεία (MTV Video Music Award, Brit Award, Ivor Novello, Q Magazine και ένα ισπανικό Premios Ondas) και ανήκουν στην ελίτ με τους σημαντικότερους διεθνούς καλλιτέχνες.

Στο νέο αυτό κεφάλαιο που άνοιξαν, δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν, αλλά τα πάντα να μας ερμηνεύσουν. Γι’ αυτούς και την πιστή στρατιά των θαυμαστών τους... All You Need Is Now!

Ακολουθεί σύντομη βιογραφία του συγκροτήματος:

Πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του ’80, συστήνοντας στο κοινό τους ήχους τους, μια μείξη από soul, Νευορκέζικη underground του ’70, με εμφανείς επιρροές από τον David Bowie και συγκροτήματα όπως οι Roxy Music. Έκτοτε, κατάφεραν να σκαρφαλώσουν με 14 singles στο Top 10 του UK Singles Chart και με 21 στο Billboard Hot 100..

Συνεργάστηκαν με διάσημους σχεδιαστές μόδας, για να δημιουργήσουν μια ‘ακραία’ αλλά ταυτόχρονα κομψή εικόνα, που τους χάρισε πολύ σύντομα τον τίτλο των «prettiest boys in rock».

Το πρώτο τους άλμπουμ πούλησε πάνω από 2.5 εκατομμύρια δίσκους και παρέμεινε στα charts για περισσότερες από 118 εβδομάδες με το φοβερό single "Planet Earth".

Και οι προκλήσεις για τους Duran Duran δεν σταματούν εκεί. Ήταν το πρώτο ποπ συγκρότημα που δημιούργησε ένα 12" remix του single "Planet Earth’" και έκανε αίσθηση με τα video clip που κυκλοφόρησε. Πρώτοι χρησιμοποίησαν εντυπωσιακά ειδικά εφέ και μετέτρεψαν τα βίντεο σε ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της μουσικής βιομηχανίας. Το video clip για το κομμάτι "Girls on Film" μάλιστα, περιείχε αμφιλεγόμενο σεξουαλικό περιεχόμενο και δεν προβλήθηκε ποτέ ούτε από το MTV ούτε από το BBC.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το συγκρότημα χάνει ένα μέλος του, τον τότε τραγουδιστή Stephen Duffy, ο οποίος πίστευε ότι η πορεία του συγκροτήματος δεν θα είχε συνέχεια. Τότε συναντούν τον Simon Le Bon και παρόλο που η συνεργασία τους ξεκίνησε στην αρχή δοκιμαστικά, η χημεία τους ήταν δυνατή και κράτησε για πολλά πολλά χρόνια!

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 οι Andy Taylor και Roger Taylor, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το συγκρότημα και όλοι πίστεψαν πως η πορεία του είχε φτάσει στο τέλος της.

Τον ίδιο Αύγουστο όμως, οι Duran Duran επανέρχονται με τον κιθαρίστα Warren Cuccurullo και σε συνεργασία με τον παραγωγό Nile Rodgers, κυκλοφορούν το άλμπουμ "Notorious’". Το άλμπουμ γίνεται πολύ-πλατινένιο και το 1988 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Big Thing" σημειώνοντας εξίσου μεγάλη επιτυχία. To 1990 κυκλοφορούν το άλμπουμ με τίτλο "Decade" - ένα σχόλιο στην γεμάτη επιτυχίες δεκαετία που πέρασε.

Ακολουθούν αρκετά άλμπουμ, ανάμεσα τους και το "Come Undone", το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές της καριέρας τους και τους χάρισε το βραβείο Ivor Novello, ενώ το "Wedding Album" ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια σε πωλήσεις, αποκτώντας φανατικούς «Duranies» σε όλο τον κόσμο.

Το 1996, ο John Taylor αποχωρεί από το συγκρότημα, το οποίο όμως συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του και κυκλοφορεί το άλμπουμ  "Medazzaland" από το οποίο το κομμάτι "Electric Barbarella" έγινε το πρώτο τραγούδι που μπορούσε κάποιος να κατεβάσει από το internet.

To 2004, η παρέα ενώνεται και πάλι και μαζί κυκλοφορούν το άλμπουμ "Astronaut" το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και με αφορμή αυτό, ξεκινούν με διετή περιοδεία σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας σε όλους ότι παραμένουν ισχυρή δύναμη στη μουσική βιομηχανία.

Η εποχή προχωρά και εκείνοι την ακολουθούν ξεκινώντας την συνεργασία του με τον πολυβραβευμένο παραγωγό Timbaland.

Πρόσφατα οι Duran Duran επέστρεψαν με το 13ο studio album τους, έχοντας τον Mark Ronson στο πηδάλιο της παραγωγής. Το album με τίτλο "All You Need is Now" κυκλοφόρησε στο iTunes στις 21 Δεκεμβρίου και πήγε απευθείας μέσα σε 24 ώρες στο Νο1 σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

"All You Need Is Now"

Presented by Spicy Entertainment and Live2

Περισσότερες πληροφορίες
www.spicyentertainment.gr και www.live2.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET