Οι Jex Thoth έρχονται στη χώρα μας

Ανακοινώθηκε ο ερχομός των Αμερικανών doom/heavy psych rockers

21/06/2015 @ 22:24
Η CTS Productions ανακοίνωσε τον ερχομό των Jex Thoth στη χώρα μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι Jex Thoth παίζουν doom metal / psychedelic rock με γυναικεία φωνητικά και έχουν χτίσει το όνομά τους με τους δύο πρώτους δίσκους τους, το "Jex Thoth" του 2008 και το "Blood Moon Rise" του 2013.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το δελτίο Τύπου για τη συναυλία τους στην Αθήνα. Σχετικά με το αν θα εμφανιστούν και σε Θεσσαλονίκη, αναμένουμε νεότερα...



Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας τους Jex Thoth.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου
- Κύτταρο Live, Αθήνα [fb]
(Διοργάνωση: Catch The Soap Productions)

Opening act: To be announced
Πόρτες: 21:00 | Έναρξη: 21:30

Πολύ περιορισμένη online προπώληση: 15 ευρώ,
(αποκλειστικά στο catchthesoap.eventbrite.com)
Περιορισμένη προπώληση: 17 ευρώ (τα πρώτα 150 εισιτήρια),
Υπόλοιπο προπώλησης / ταμείο: 20 ευρώ.

Σημεία προπώλησης (από αρχές Ιουλίου):
Ticket House - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Αθήνα (τηλ: 210-3608366)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια (τηλ: 210-3841550)
Off the Record - Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς (τηλ: 210-4190230)
catchthesoap.eventbrite.com
www.123tickets.gr

Στην εποχή του τέλους των νέων μουσικών αφηγήσεων, οι ρίζες της σκοτεινής rock παράδοσης αναδύονται στην επιφάνεια, ανασταίνοντας με την δύναμη της το μαγικό περιπετειώδες πνεύμα περασμένων δεκαετιών. Με όχημά τους το αρχετυπικό rock των μακρινών '70s, οι retro psych / occult rockers Jex Thoth διασχίζουν τις μουσικές δεκαετίες με ασίγαστο πάθος, ξυπνώντας με τις μουσικές τους ιεροτελεστίες τα πνεύματα των progressive / psychedelic rock προπατόρων τους.

Σχηματισμένοι το 2005 ως Totem, το σχήμα αρχικά θα εξερευνήσει τις δυνατότητές του κυκλοφορώντας ένα ομώνυμο EP και προχωρώντας σε αρκετές μετακινήσεις μελών. Έπειτα από απανωτές αλλαγές στο line-up τους θα καταλήξουν στην τελική τους μορφή το 2007, με την ταλαντούχα frontwoman Jessica Bowen να αναδεικνύεται ως η αδιαμφισβήτητη κινητήριος δύναμη του σχήματος. Η μετονομασία τους σε Jex Thoth (το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Jessica) θα επισφραγίσει την νέα κατάσταση του σχήματος, σηματοδοτώντας την γέννηση ενός από τα χαρακτηριστικότερα και αξιολογότερα συγκροτήματα του retro / occult rock ήχου.

Με έναν μαγικό ήχο που αντλεί τις επιρροές τόσο από το ζοφερά riff των Black Sabbath όσο και από τους ψυχεδελικούς αυτοσχεδιασμούς των Amon Düül II και των Jefferson Airplane, οι Jex Thoth επικαιροποιούν έναν ήχο καλά κρυμμένο στα βάθη της rock ιστορίας: από τους εξωφρενικούς acid heavy psych του ομώνυμου ντεμπούτου τους ως τα μελωδικά folk / doom έπη του "Blood Moon Rise", ο εκπληκτικός ήχος των Jex Thoth πλάθει μια αμιγώς προσωπική μουσική μυθολογία - με τη σπάνια φωνή της Jessica να εξιστορεί τις μουσικές τους αφηγήσεις και με πρωταγωνιστές το πάνθεον του retro '70s psychedelic rock ήχου.

Με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του heavy εναλλακτικού ήχου (Roadburn Festival, Deserfest, Hammer Of Doom Festival, Maryland Deathfest, @Heavy Heavy Days In Doomtown - a DIY celebration of all things slow and heavy) και με μια αποθεωτική αποδοχή τόσο από τον μουσικό Τύπο όσο και από το φανατικό κοινό τους παγκοσμίως, οι Jex Thoth επισκέπτονται αισίως και την Ελλάδα για μια μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Κύτταρου Live, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Links:
jexthoth.net
facebook.com/JexThoth
"When The Raven Calls" (unofficial video)
"Blood Moon Rise" (full album, 2013)

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET