Οι Alice In Chains μιλούν περί θρησκείας και κλειστομυαλιάς

11/04/2013 @ 11:49
Ο τίτλος της νέας δουλειάς των Alice In Chains, "The Devil Put Dinosaurs Here", είναι αρκετά προφανής ως το προς το θέμα το οποίο πραγματεύεται...

Ο κιθαρίστας Jerry Cantrell είπε στο Noisecreep: «Σίγουρα δεν γράψαμε το συγκεκριμένο κομμάτι για να ...πειράξουμε τη σφηκοφωλιά. Κανείς στο συγκρότημα δεν ισχυρίζεται ότι είναι ειδικός στις θρησκείες - ωστόσο ο τίτλος του κομματιού προέρχεται από μία πεποίθηση μεγάλης μερίδας κόσμου.»

O drummer Sean Kinney προσέθεσε: «Δεν είναι λάθος να πιστεύουν αυτά τα πράγματα για τους δεινόσαυρους, αλλά κι εμείς δεν είμαστε λάθος να τους ζητάμε να μας το εξηγήσουν. Υποτίθεται, δηλαδή, ότι πρέπει να πιστέψουμε ότι ένας μυθικός τραγοπόδαρος τύπος τριγυρνούσε τον πλανήτη φυτεύοντας κόκαλα ηλικίας εκατομμυρίων ετών για να μας ξεγελάσει για κάποιο λόγο; Υπάρχουν πολλά στοιχεία που συνηγορούν προς την κατεύθυνση ότι τα πράγματα δεν είναι σωστά τώρα. Πρέπει να αρχίσουμε να ωριμάζουμε σαν άνθρωποι. Όταν κάποιοι διδάσκουν ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι θανάσιμο αμάρτημα, τότε αυτός ο κάποιος είναι ένα παιδί (στο μυαλό). Είναι μεγάλο πρόβλημα.»

«Όταν η θρησκεία σου λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να πληγώνεις κάποιον, να αποκλείεις κάποιον, να κυριαρχείς σε κάποιον, τότε εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα με αυτό», προσέθεσε ο Cantrell.
  • SHARE
  • TWEET