Ο φεμινιστής Jack White

O Αμερικανός ρόκερ θεωρεί πως οι γυναίκες-μουσικοί πρέπει να δουλεύουν διπλά για να αποδείξουν την αξία τους

06/10/2014 @ 20:51
Ο Jack White έγινε διάσημος με την Meg White στο πλευρό του, στους White Stripes. Στην περιοδεία του πρώτου σόλο δίσκου του, είχε δύο διαφορετικές μπάντες με τη μία να αποτελείται μόνο με γυναίκες.

Και στη φετινή τουρνέ έχει κορίτσια στην μπάντα του. Για αυτόν είναι κάτι φυσικό, αλλά για το ευρύ κοινό όχι. Και αυτό τον… τσατίζει. «Όταν βλέπουν ένα κορίτσι να ανεβαίνει στη σκηνή με ένα όργανο, όλοι λένε, αααα τι χαριτωμένο. Λες και είναι καμιά καινοτομία. Απλά ντροπή!» είναι τα λόγια του 39χρονου σε μια ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία είχε την συζήτηση με τον Mike McCready, κιθαρίστα των Pearl Jam.

Τι άλλο είπε ο Jack; «Διάλεξα γυναίκες για τη μπάντα μου, καθώς είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να προκαλείς το κοινό σου και τους μουσικούς μαζί. Ξέρω πως, όπως και με την Meg, τους αλλάζει την οπτική γωνία στα όσα διαδραματίζονται στη σκηνή. Και πιστεύω πως ακόμα μεγαλύτερη ντροπή είναι όλες αυτές οι γυναίκες να πρέπει να δουλεύουν δυο φορές πιο σκληρά. Το αποτέλεσμα όμως είναι καλύτερο, γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι εκεί».

  • SHARE
  • TWEET