Ο Tony Iommi μιλάει για την κατάσταση της υγείας του και τις σχέσεις του με τον Ozzy Osbourne

18/04/2013 @ 11:36
Ο κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi, σε μία συνέντευξη-εξομολόγηση μίλησε για τη συνεχή του μάχη με τον καρκίνο, τονίζοντας πως η στήριξη από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, και κυρίως από τον Ozzy Osbourne, υπήρξε καθοριστική.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις διαμάχες των δύο καλλιτεχνών γύρω από τη χρήση του ονόματος των Black Sabbath, όμως σύμφωνα με τον κιθαρίστα, στην πραγματικότητα δεν ήταν θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Birmingham Mail, «Η αλήθεια είναι πως ο Ozzy και εγώ δεν είχαμε ποτέ προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο. Όταν υπήρξαν θέματα, πάντοτε ήταν επαγγελματικά και ποτέ δεν σταματήσαμε να μιλάμε.»

Ο Iommi τονίζει πως ο Osbourne ήταν αυτός που τον έσπρωχνε να συνεχίσει με ένταση τη θεραπεία του, μετά τη διάγνωση πως εμφάνισε λέμφωμα. «Ο Ozzy ήταν εκείνος που επέμενε να πηγαίνω συνεχώς στους γιατρούς γιατί ανησυχούσε, και από την ημέρα της διάγνωσης με έχει στηρίξει πάρα πολύ. Πραγματικά, όλα τα παιδιά στην μπάντα έχουν υπάρξει υπέροχοι μαζί μου.»

Ο κιθαρίστας μίλησε για την εξέλιξη της υγείας του, αποκαλύπτοντας πως εξακολουθεί να πηγαίνει συστηματικά στο νοσοκομείο, για να τσεκάρει το λέμφωμα. Κάθε έξι εβδομάδες κάνει μία θεραπεία, η οποία ελέγχει τα καρκινικά κύτταρα και τα αποτρέπει από το να εξαπλωθούν. «Πρέπει να πηγαίνω, ακόμη και αν βρίσκομαι στην άλλη άκρη του κόσμου. Έτσι, οι ημερομηνίες της περιοδείας έχουν κανονιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορώ πάντοτε να επιστρέφω για τη θεραπεία. Μόνο έτσι μπορώ να συνεχίσω να περιοδεύω, αλλά και να έχω τον έλεγχο της αρρώστια μου.»
Αποκάλυψε επίσης πως μετά από κάθε θεραπεία, περνάει ένα διάστημα που δεν αισθάνεται καλά και είναι κουρασμένος, επομένως δεν μπορεί να επιστρέφει άμεσα στη σκηνή.

«Μέσα μου, νιώθω καλά τώρα. Όταν πρωτοέμαθα για την αρρώστια, με κατέβαλε και απομονώθηκα. Όμως όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε πρόβες και να ηχογραφούμε, ένιωσα πολύ όμορφα, θα μπορούσα να πω υπέροχα. Νομίζω πως το άλμπουμ και η περιοδεία μου έδωσαν κάτι άμεσο να ασχοληθώ, κάτι άμεσο να ολοκληρώσω.»

«Έχω μία όμορφη ζωή στο σπίτι, μία καλή οικογένεια, υπέροχους φίλους. Και είμαι τυχερός που ακόμη μπορώ να βγαίνω εκεί έξω και να παίζω μουσική.»
  • SHARE
  • TWEET