Ο Bruce Dickinson επενδύει 450.000 δολάρια στο μακρύτερο αεροσκάφος του κόσμου

Μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου

28/03/2014 @ 10:21
Σύμφωνα με το Top Gear του BBC, ο διάσημος τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson, έχει επενδύσει ούτε λίγο ούτε πολύ 450.000 δολάρια για τη δημιουργία και κατασκευή του μακρύτερου αεροσκάφους στον κόσμο!

Το εν λόγω Airlander της Hybrid Air Vehicles θα έχει περίπου το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Θα είναι, δηλαδή, σχεδόν 60 πόδια μακρύτερο από ένα Boeing 747 και δυόμιση φορές μακρύτερο από την απόσταση που διήνυσε το πρώτο αεροπλάνο που είχαν κατασκευάσει οι αδερφοί Ράητ.

Το συνολικό κόστος σχεδιασμού και κατασκευής εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια και οι δημιουργοί του ήδη κάνουν πλάνα για ένα ακόμα μεγαλύτερο αεροσκάφος.

Ο ίδιος ο Bruce Dickinson δήλωσε στο BBC: «Αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού όσον αφορά στο τι μπορούμε να κάνουμε στον αέρα. Το αεροσκάφος αυτό ήταν πάντα εδώ, απλά περίμενε την τεχνολογία να συμβαδίσει μαζί του.»

«Μου εξάπτει τη φαντασία. Θέλω να πετάξω μαζί του από τον έναν πόλο της Γης στον άλλο. Θα πετάξουμε πάνω από τον Αμαζόνιο στα 20 πόδια, πάνω από μερικές από τις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου και όλη η εμπειρία θα είναι διαθέσιμη για streaming μέσω Internet.»

Η μέγιστη ταχύτητα του αεροσκάφους θα είναι μόλις 100 μίλια την ώρα, αλλά θα μπορεί να μεταφέρει 50 τόνους φορτίο.
  • SHARE
  • TWEET