O Mike Portnoy θυμάται την εποχή που οι Dream Theater έφτασαν κοντά στην διάλυση

Αποκαλύπτει επίσης ποιο δίσκο της μπάντας δεν κατέχει στη συλλογή του

17/06/2020 @ 12:46

Σε πρόσφατο video στο κανάλι του στο Youtube, όπου ξεναγεί τους θεατές στην εκτενή δισκοθήκη του, ο εμβληματικός ντράμερ αποκάλυψε πως η περίοδος με τους Dream Theater στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Ξεκινώντας από το "Falling Into Infinity" του 1997, το μοναδικό με τον Derek Sherinian στα πλήκτρα, ο Portnoy αποκάλυψε πως:

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος για την μπάντα. Όπως πιθανώς ήδη γνωρίζετε, αργήσαμε πολύ να κυκλοφορήσουμε τον δίσκο, είχαμε υλικό για διπλό άλμπουμ αλλά η δισκογραφική μας έκανε να περιμένουμε.

Πήραμε, εν τέλει, το πράσινο φως να ολοκληρώσουμε τον δίσκο, αλλά ο Kevin Shirley, παραγωγός του δίσκου, «έκοψε» τις διάρκειες σε πολλά τραγούδια, με τον δίσκο να καταλήγει να είναι μονός αντί για διπλός. Αλλά σε αυτό το σημείο, θέλαμε μόνο να συνεχίσουμε.

Ήταν σχετικά πιο εμπορικός ο συγκεκριμένος δίσκος και ήταν η τελευταία φορά που δουλέψαμε με εξωτερικό παραγωγό, ήταν κάτι σκληρό για να το καταπιούμε. Συνεργαστήκαμε όμως και με τον Storm Thorgeson (Pink Floyd, Black Sabbath, Led Zeppelin, Yes μεταξύ άλλων) για το εξώφυλλο.

Με ρωτάνε ακόμη και σήμερα γιατί είναι αυτό, ο μοναδικός δίσκος μας δίσκος χωρίς το λογότυπο στο εξώφυλλο. Ο Storm, δεν δούλευε με λογότυπα, όμως, και ο τύπος έφτιαξε εξώφυλλα για τους Led Zeppelin και τους Pink Floyd, ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω μαζί του;».

Στη συνέχεια, ο Portnoy αποκάλυψε πως δεν διαθέτει στην συλλογή του το "A Change Of Seasons" EP του 1995, που προηγήθηκε.

«Οι Dream Theater το έχουν επανεκδόσει κατά καιρούς αλλά ποτέ δεν παρέλαβα ένα αντίτυπο και το θέλω, είναι ένα τραγούδι που έγραψα, ένα από τα πρώτα τραγούδια που έγραψα για την μπάντα, και είναι σημαντικό, για την μητέρα μου και πως ο θάνατος της με ενέπνευσε».

Συνεχίζοντας, αναφερόμενος στην "Falling Into Infinity" περιοδεία του ’98, όπου οι Dream Theater ηχογράφησαν το "Once In A Livetime" άλμπουμ, αποκάλυψε πως:

«Η περιοδεία ήταν τόσο επίπονη, που σχεδόν διαλυθήκαμε. Σχεδόν έφυγα από την μπάντα. Ήταν απλά εκνευριστικό, να χάνω τον δημιουργικό έλεγχο.

Ξέρετε βέβαια πως κατέληξε αυτή η ιστορία, ο Rudess ήρθε στην θέση του Sherinian και εγώ και ο Petrucci αποφασίσαμε να ελέγχουμε την παραγωγή όλων των μετέπειτα δίσκων μας, να είμαστε οι αρχηγοί της μπάντας χωρίς να λογοδοτούμε σε εταιρείες και μάνατζερς».

  • SHARE
  • TWEET