Μεγάλο σατανιστικό μνημείο με χρηματική βοήθεια των οπαδών σχεδιάζει ο τραγουδιστής των Vital Remains

Ήδη ξεπέρασε τον αρχικό στόχο των 20.000 δολαρίων

17/01/2014 @ 10:58
Το crowdfunding, δηλαδή η χρηματική συνεισφορά του κόσμου για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, είναι κάτι κοινό μεταξύ των μουσικών...

Βέβαια, συνήθως αφορά το μάζεμα χρημάτων για κυκλοφορία κάποιου δίσκου ή για τη χρηματοδότηση κάποιας περιοδείας. Ωστόσο, ο τραγουδιστής των Vital Remains, Brian Werner, είχε κάτι άκρως ιδιαίτερο στο μυαλό του όταν ζήτησε τα χρήματα του κόσμου.

Ως αρχιερέας της παραθρησκευτικής οργάνωσης Satanic Temple, ο Werner θέλει να υμνήσει τον Σατανά χτίζοντας ένα δίμετρο άγαλμα του Μπαφομέτ μπροστά από το statehouse της Οκλαχόμα. Έτσι, ο διάσημος μουσικός στράφηκε προς την crowdfunding πλατφόρμα του Indiegogo με στόχο τα 20.000 δολάρια. Ο στόχος αυτός ξεπεράστηκε και ο Werner έχει μαζέψει ήδη πάνω από 26.500 δολάρια.

Ο λόγος του όλου θέματος είναι ότι χτίστηκε ένα μνημείο με τις Δέκα Εντολές στη βόρεια μεριά του statehouse, κάτι που εκνεύρισε τους οπαδούς του Σατανισμού, οι οποίοι απαίτησαν για ισότητα ένα αντίστοιχο δικό τους μνημείο στην άλλη πλευρά.

«Με το να δεχτούν την προσφορά μας, οι κάτοικοι της Οκλαχόμα θα δείξουν ότι σέβονται τις βασικές ελευθερίες που ορίζονται από το σύνταγμα», δηλώνει το Satanic Temple. «Ο οργανισμός μας χρειάζεται να είναι φιλικός προς το κοινό και το σχέδιό μας είναι ένα μνημείο όπου θα μπορούν να παίζουν τα μικρά παιδιά. Με το να βοηθήσετε το Satanic Temple, ενισχύετε τη διάδοση της θρησκευτικής ποικιλομορφίας.»

«Δεν θέλαμε να βάλουμε απλά έναν ανάποδο σταυρό με ένα μεσαίο δάχτυλο» ξεκαθάρισε ο Werner. «Θέλαμε κάτι πιο συνεκτικό».
  • SHARE
  • TWEET