Kirk Hammett: «Πρέπει να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω στο νέο album»

Για την «πρόοδο» της δημιουργίας του νέου δίσκου μίλησε ο κιθαρίστας των Metallica

21/02/2014 @ 12:42
Για την δημιουργία του νέου δίσκου των Metallica και την πρόοδο που (δεν) έχουν κάνει μέχρι στιγμής μίλησε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Kirk Hammett, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αγγλικό μουσικό περιοδικό Kerrang!.

«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε οποιονδήποτε άλλο λόγο να χρονοτριβούμε, ή άλλα πράγματα που πρέπει να βάλουμε στο ημερολόγιο για να μεταθέσουμε την ημερομηνία», αναφέρει ο Hammett.

«Βρισκόμαστε κατά κάποιον τρόπο στη γωνία αυτή τη στιγμή, οπότε ναι, πρέπει να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω στο νέο άλμπουμ. Και είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτό. Ο James γύρω στα 800 riff. Εγώ έχω μόνο 400, δεν θα υπάρχει πάντως έλλειψη ιδεών. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί.»

Σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου, αυτός δεν θα πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από το 2015, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Hammett:

«Αν μπορούμε να γράψουμε και να ηχογραφήουμε ένα άλμπουμ μέσα σε ένα χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2014 έως, ας πούμε, τον Ιανουάριο του 2015, το υποστηρίζω απόλυτα. Αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό, και θα ήταν μια καλή πρόκληση για εμάς, να δούμε αν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα άλμπουμ μέσα σε 12 μήνες. Το κάναμε με το Lou Reed, αλλά αυτό δεν μετράει, έτσι δεν είναι;»

Όσον αφορά στα καινούρια τραγούδια, αυτά σύμφωνα με τον Hammett, δεν υπάρχουν ακόμη.

«Έχουμε μικρά κομμάτια της μουσικής που προορίζονται να γίνουν τραγούδια, και πραγματικά αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω σχετικά. Είμαστε πάντως αρκετά έτοιμοι. Χρονοτριβούμε μόνο επειδή θέλουμε πάρα πολύ να είμαστε στο σπίτι με τις οικογένειές μας, αλλά μας αρέσει πραγματικά να γράφουμε τραγούδια μαζί και δημιουργούμε ένα άλμπουμ.»
  • SHARE
  • TWEET