Έφυγε απο τη ζωή ο Alan Lancaster των Status Quo

Ο αρχικός μπασίστας και συνιδρυτής του ιστορικού συγκροτήματος έπασχε από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας

27/09/2021 @ 14:46

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Alan Lancaster, ευρύτερα γνωστός ως πρώην μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Status Quo.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση του δημιοιογράφου και φίλου του μουσικού, Craig Bennett, ο οποίος στο μήνυμά του ανέφερε πως ο Lancaster έπασχε από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο Lancaster ίδρυσε το 1967 τους Status Quo μαζί με τους Francis Rossi και Rick Parfitt (που απεβίωσε το 2016) και συμμετείχε σε δεκαέξι δίσκους του σχήματος μέχρι την αποχώρησή του το 1985. Επιπρόσθετα, είχε περιοδεύσει το 2013 και το 2014 με την μπάντα στα πλαίσια της επανένωσής της.

Σε δήλωσή του που κοινοποιήθηκε στο facebook των Status Quo, ο Francis Rossi ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Λυπάμαι πολύ που έμαθα για τον θάνατο του Alan. Ημασταν φίλοι και συνεργάτες για πολλά χρόνια και σημειώσαμε φανταστική επιτυχία μαζί ως Frantic Four παρέα με τους Parfitt και John Coghlan. O Alan ήταν αναπόσπαστο μέρος του ήχου και της τεράστιας επιτυχίας των Status Quo τις δεκαετίες του '60 και του '70. Αν και είναι γνωστό πω αποξενωθήκαμε τα τελευταία χρόνια, θα έχω πάντα όμορφες αναμνήσεις από τις πρώτες μας μέρες μαζί, και εκφράζω τα συλληπητήριά μου στους οικείους του».

  • SHARE
  • TWEET