Ακούστε ολόκληρο το "Embodiment" της Katerine Duska

Η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της τραγουδίστριας είναι γεγονός

08/12/2015 @ 11:10
Katerine Duska - "Embodiment"

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Katerine Duska είναι γεγονός. Η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της τραγουδίστριας και δημιουργού που γνωρίσαμε από τα δυο single της, "One In A Million" και "Won't Leave", και από την διασκευή της στο "Do I Wanna Know" των Arctic Monkeys, κυκλοφορεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015.

Στο πρώτο της άλμπουμ, "Embodiment", η Katerine Duska αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο, ακολουθώντας indie-pop, neo-soul και soulful pop μονοπάτια. Ένας εξολοκλήρου αγγλόφωνος δίσκος που περιλαμβάνει εννέα τραγούδια, όπου τη μουσική και τους στίχους υπογράφει η ίδια. Ο τίτλος "Embodiment" (ενσάρκωση) εκφράζει αυτή την διαδικασία της ταύτισης της Katerine με το συνολικό υλικό, ειδικότερα με τα παλαιοτέρα κομμάτια αφού τα τραγούδια γράφτηκαν -στην πρωτόλεια μορφή τους- σε διαφορετικές χρονικές περιόδους - από το πρόσφατο διάστημα των ηχογραφήσεων έως και μία δεκαετία πριν, που ως έφηβη έγραψε το κομμάτι που θα την έφερνε στο προσκήνιο, το "One In A Million".

«Ένιωσα πως σαν λέξη αντηχεί το πόσο με απορρόφησε όλη αυτή η δημιουργική διαδικασία ειδικά το διάστημα πριν την ολοκλήρωση του δίσκου. Κάπως σαν να «έγινα ένα, σάρκα και οστά» με αυτό! Μια «σωματοποίηση», αν θέλεις με αυτό», λέει η Katerine για τον τίτλο του άλμπουμ. «Επιπλέον, ίσως λόγω της ποικιλομορφίας του δίσκου, αισθάνομαι πως τα τραγούδια με καλούν προς την ενσάρκωση διαφορετικών ρόλων / πτυχών του εαυτού μου.»

Ο πολυσυλλεκτικός ήχος του δίσκου αντλεί τα συστατικά του από διαφορετικούς μουσικούς χώρους όπως pop, indie-electropop, soul και r&b μεταξύ άλλων, αποκαλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα που φανερώνει τις διαφορετικές επιρροές της. Το "Filthy Finger" είναι ένα ψυχεδελικό jazz-pop τραγούδι, το "Won't Leave" έχει ένα funky feel, τo "One In A Million" έχει μια πινελιά από folk ενώ το "Αutumn Again" είναι μια stripped-down μπαλάντα με χαρακτηριστικά μουσικά στοιχεία το cello και το βιμπράφωνο. O κοινός παρονομαστής είναι το 'soulful' στοιχείο της φωνής της Katerine που έρχεται για να τα συνυφάνει όλα μεταξύ τους.

Τα τραγούδια που συνθέτουν το "Embodiment" μιλούν για τον έρωτα, τον δισταγμό και τις άμυνες απέναντι σε αυτόν ("Slow", "Somebody", "Fire Away"), τον εσωτερικό διχασμό που προκαλούν στην εποχή μας τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα ("Filthy Finger"), τα νέα ξεκινήματα και τη νοσταλγία που προκαλούν οι σχέσεις από απόσταση ("Autumn Again"), αλλά και την επιθυμία για ζωή και αξιοποίηση του κάθε λεπτού που περνάει ("A Run For My Life") περιγράφοντας εικόνες ενός ιδανικού, ίσως ουτοπικού μικρόκοσμου ("World Of Virtue").

To άλμπουμ ολοκληρώθηκε σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους, και αναπόφευκτα συγκέντρωσε μία ποικιλία συνεργατών και συντελεστών. Tην παραγωγή στο μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ -έξι τραγούδια- έχει αναλάβει ο Νίκος Οttomo Αγγλούπας και στα υπόλοιπα κομμάτια ο Leon Veremis ο Δημήτρης Στασινός, και ο Νάσσος Σωπύλης ενώ η Katerine υπήρξε συμπαραγωγός σε δύο κομμάτια του άλμπουμ.

Στον δίσκο έπαιξαν οι:
Δημήτρης Στασινός: κιθάρες
Γιώργος Μπουλντής: κόντρα μπάσο, ηλεκτρικό μπάσο και synth bass
Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα
Χρήστος Αλεξάκης: πλήκτρα
Γιάννης Παπαδόπουλος: πλήκτρα
Άγγελος Πολυχρόνου: κρουστά
Άρης Ζέρβας: τσέλο
Γιάννης Καλκάνης: τύμπανα, κρουστά

Η συναυλία της Katerine Duska όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το σύνολο των τραγουδιών του Embodiment θα γίνει στις 27 Δεκεμβρίου στο PassPort Κεραμεικός. Την Katerine Duska θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Δημήτρης Στασινός, Γιώργος Μπουλντής, Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, Κώστας Στεργίου, Μυρτώ Παγκάλου, ο Γρηγόρης Μάγος υπεύθυνος ήχου και ο Μενέλαος Ορφανός στον σχεδιασμό φωτισμού.

Katerine Duska - "Embodiment"

Ακούστε το άλμπουμ στο YouTube

Βρείτε το άλμπουμ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και σε όλες τις streaming υπηρεσίες:

  • SHARE
  • TWEET