«10»: Αγαπημένα άλμπουμ των Low Treble

Με αφορμή την κυκλοφορία του EP τους, "Dr. Treble", μας μιλούν για τους δίσκους που διαμόρφωσαν τον ήχο και τις προσωπικότητές τους

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 04/08/2021 @ 14:56

Μέσα σε μια συζήτηση με πολλές φωνές και αντικρουόμενες απόψεις, οι Low Treble, με αφορμή την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου EP τους, "Dr. Treble", μας μίλησαν για τα δέκα αγαπημένα τους άλμπουμ, αυτά που τους σημάδεψαν, που διαμόρφωσαν τον ιδιαίτερο ήχο αλλά και τις προσωπικότητές τους.

Low Treble

1
Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik
Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik
Οι λέξεις ωχριούν στο να περιγράφουν αυτό το αριστούργημα. Πρωτόγνωρες funk συνθέσεις και εξαιρετική παραγωγή που εξιτάρει το ενδιαφέρον, σε ένα σύνολο ενσαρκωμένης τελειότητας. (Laskos - μπάσο)
2
Funkadelic - Let's Take It To The Stage
Funkadelic - Let's Take It To The Stage
Λατρεύω το artwork αυτού του άλμπουμ. Την πρώτη φορά που έπιασα το βινύλιο στα χέρια μου, κατέληξα να το κοιτάω για ώρες, την ίδια στιγμή που οι ήχοι του με συμπερέσυραν σε ένα εσωτερικό ταξίδι. Δεν είχα καν συνειδητοποιήσει πως είχα ήδη ακούσει όλο τον δίσκο, ώσπου σχεδόν υπνωτισμένος σηκώθηκα από την θέση μου για να τον ξαναβάλω από την αρχή. Χάνω τον εαυτό μου μέσα σε αυτό το άκουσμα κάθε φορά. (Laskos - μπάσο)
3
Muse - Origin Of Symmetry
Muse - Origin Of Symmetry
Σε αυτό το άλμπουμ οι Muse δημιουργούν ένα αμάλγαμα διαφορετικών και μοναδικών ήχων που συντελούν σε μία άκρως εμπνευσμένη δισκογραφική δουλειά. Για μένα αποτελεί την ενσάρκωση της αφιλτράριστης αυτοέκφρασης. (Adis - φωνή)
4
Arctic Monkeys - AM
Arctic Monkeys - AM
Οι Arctic Monkeys ανακάλυψαν ανακάλυψαν τη γυμνή, ανόθευτη ουσία του coolness και απλά λούστηκαν με αυτήν. Στη συνέχεια μπήκαν στο στούντιο και δημιούργησαν αυτό το άλμπουμ. Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τις ανατριχίλες που με πιάνουν κάθε φορά που το ακούω. Μιλάμε για αγνή μαγεία, τελεία και παύλα! (Adis - φωνή)
5
Royal Blood - Royal Blood
Royal Blood - Royal Blood
Το να ακούς αυτό το άλμπουμ είναι σαν να ξυπνάς θυμωμένος και να συνειδητοποιείς πως έχεις υπερδυνάμεις. Μπορείς να κυριαρχήσεις όλο τον κόσμο και όλα είναι στο έλεος της οργής σου. Απίστευτα δυνατό υλικό και μάλλον το soundtrack της ταινίας με πρωταγωνιστή της super villain περσόνας μου. (Adis - φωνή)
6
Audioslave - Audioslave
Audioslave - Audioslave
Αυτό το άλμπουμ είναι πραγματικά θεϊκό. Ωμή, ασταμάτητη ροκ δύναμη! Δε νομίζω πως υπάρχει μέτρηση στα ντεσιμπελόμετρα που να ικανοποιεί την άσβεστη δίψα μου για ένταση, κάθε φορά που το ακούω! (Pol - drums)
7
Daft Punk - Random Access Memories
Daft Punk - Random Access Memories
Θα ήθελες να διοργανώσεις ένα πάρτυ στο διαστημόπλοιό σου; Να ταξιδέψεις στα άστρα, πίνοντας κατασκευάσματα άγνωστα στον άνθρωπο και να χορέψεις με εξωγήινους που σου έκαναν auto-stop και σταμάτησες να μαζέψεις κατά την διαδρομή; Αν ναι, τότε σίγουρα αυτό είναι το άλμπουμ που θα έπαιζες κατά τη διάρκεια. (Pol - drums)
8
Led Zeppelin - IV
Led Zeppelin - IV
Χρειάζεται πραγματικά να πω κάτι παραπάνω...; (Pol - drums)
9
Queens Of The Stone Age - Lullabies To Paralyze
Queens Of The Stone Age - Lullabies To Paralyze
Απειλητικά riffs, βαθύ distortion στα πάντα και στίχοι που γλιστρούν από το στόμα. Μην το δοκιμάσετε μόνοι σας σε καμία περίπτωση, μιας που εδώ μιλάμε για ένα ανεπανάληπτο φαινόμενο! (Tolis - κιθάρα)
10
Sex Pistols - Never Mind The Bollocks
Sex Pistols - Never Mind The Bollocks
Το soundtrack της επανάστασης. Απόλυτη ανυπακοή σε κανόνες και νόρμες. Punk βλασφήμια στην αγνότερη μορφή της. Μπορώ να κοπανάω το κεφάλι μου, να χοροπηδάω γύρω γύρω και να φωνάζω ακούγοντας αυτό το άλμπουμ στο repeat, μέχρι να διαλυθώ σε πολλά μικρά κομματάκια. (Tolis - κιθάρα)
  • SHARE
  • TWEET