Δαιμoνία Νύμφη

Θεσσαλονίκη @ Principal Club Theater

Συγκροτήματα Δαιμoνία Νύμφη
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Principal Club Theater
Διεύθυνση Ανδρέα Γεωργίου 56
Τηλέφωνο 2310-428088
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Δαιμoνία Νύμφη Live

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

@Principal Club Theater

στις 22.00

Ένα χρόνο μετά τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι Δαιμονία Νύμφη επιστρέφουν στο Principal Club Theater, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, για να παρουσιάσουν κομμάτια από όλες τους τις δισκογραφικές δουλειές, αλλά και καινούργιο ακυκλοφόρητο υλικό.

Από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκαν στα δισκογραφικά δρώμενα εώς σήμερα οι Δαιμονία Νύμφη παραμένουν μια μοναδική περίπτωση συνδιασμού διονυσιακής έκστασης και θεατρικής τελετουργίας.

Έχοντας ταξιδέψει με τις αρχαίες λύρες τους στα πιο δημοφιλή μεσαιωνικά, folk, fairy world και παγανιστικά φεστιβάλ Ευρώπης και Αμερικής, αλλά και στις θεατρικές σκηνές του Λονδίνου, οι Δαιμονία Νύμφη αποτελούν πλέον μια κολλεκτίβα μουσικών και χορευτών από διαφορετικές γωνιές του κόσμου που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν πάνω στην σκηνή μια μυστικιστική βακχική τελετουργία.

Οι Δαιμονία Νύμφη απαρτίζονται από τους:

Σπύρο Γιασαφάκη: φωνητικά, αρχαία λύρα, αυλός του Πανός, αρχαία κιθάρα, κιθάρα, πανδουρίδα,άσκαυλος(γκάιντα), σείστρα

Έυη Στεργίου: φωνητικά, αρχαία λύρα, κιθάρα, πανδουρίδα, κρουστά

Victoria Couper: φωνητικά, σείστρα

Rey Yusuf: φωνητικά

Θοδωρή Ζιάρκα: κρητική λύρα, κοντραμπάσο

Πρόδρομο Μυστακίδη: τύμπανα

Gizem Altinordu: κρουστά

Ορέστη Γιασαφάκη: κοντραμπάσο, κιθάρα κλασσική

Ιωάννα Δούκα: εναέριος χορός, performance

Sile Gutrod: χορός, performance

Νικόλαο Μπρά: αρχαία ελληνικά όργανα

Θα μας βρείτε εδώ:

https://www.facebook.com/DaemoniaNympheOfficial/

https://www.youtube.com/daemonianymphe

https://www.instagram.com/daemonia_nymphe/

https://twitter.com/DaemoniaNymphe

https://daemonianymphe.bandcamp.com/

F/b Event: Θεσσαλονίκη 7 Φεβρουαρίου στο Principal Club Theater
https://www.facebook.com/events/441100256807140/

Εδώ θα βρείτε φωτογραφικό υλικό από τους ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΝΥΜΦΗ: https://drive.google.com/open?id=1nAeplYpVTqvf3v1xlPaG8nZgu-X_w5Lq

Info:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

Ώρα έναρξης: 22.00

Προπώληση στα 10 ευρώ

Principal Club Theater

Fix, 26ης Οκτωβρίου 15, 54627, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο για πληροφορίες 2310428088

email: info@principalclub.com

Θα μας βρείτε:

www.principalclub.com

www.facebook.com/principalclub

www.twitter.com/principalclub

Δαιμονία Νύμφη - Βιογραφικό

Οι Δαιμονία Νύμφη σχηματίστηκαν το 1994, ξεκινώντας έτσι μία μαγική περιπλάνηση ανάμεσα στους μύθους και τους ήχους της ελληνικής αρχαιότητας. Η μουσική τους προσεγγίζει άλλοτε μια τελετουργική και άλλοτε μια πιο θεατρική ματιά. Όργανα όπως η λύρα, η αρχαία κιθάρα και η βάρβιτος, κατασκευασμένα πάνω στα πρότυπα των αντίστοιχων αρχαίων ελληνικών οργάνων από το Νικόλαο Μπρά, ξεδιπλώνουν το δικό τους ήχο και αποζητούν νέα υπόσταση.

Από το 1998 μέχρι σήμερα οι Δαιμονία Νύμφη έχουν κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ. Πιο πρόσφατη δουλειά τους, που κυκλοφόρησε το 2017, το άλμπουμ ''Μακμπέθ'', ενώ έχουν προηγηθεί η  «Ψυχοστασία» (2013), η «Κραταιά Αστεροπή» (2007), το ομώνυμο «Δαιμονία Νύμφη» (2002), το μίνι cd «Τυρβασία» και ο «Βακχικός Χορός των Νυμφών» (1998-2004) που πρωτοκυκλοφόρησε σε βινύλιο. Παράλληλα έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμες συλλογές, αλλά έχουν συνεργαστεί και με άλλους μουσικούς στη δημιουργία τελείως διαφορετικών ηχητικών πρότζεκτς, όπως το «Ghost Fish», το  «Love Sessions» και το  « Daemonia Nymphe Remixed» (όπου έχουν παρουσιάσει δικά τους remix οι  Von Magnet , Beefcake , Άλφα Π. των Στέρεο Νόβα και άλλοι).

Οι συνεργασίες των Δαιμονία Νύμφη εντός και εκτός στούντιο με διάφορους καλλιτέχνες είναι πολυάριθμες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Δήμητρα Γαλάνη, Ψαραντώνη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Αναστασία Έδεν(εξ Άβατον), Φένια Παπαδόδημα, Peter Ulrich(Dead Can Dance, This Mortal Coil) και Dessislava Stefanova.

 Από το 2000 μέχρι σήμερα οι Δαιμονία Νύμφη έχουν παίξει ζωντανά, εκτός από την Ελλάδα... στην Αμερική, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, την  Ιταλία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο.

Από το 2008 η έδρα του σχήματος μεταφέρθηκε στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε η συνεργασία τους με το Theatre Lab Company και τη σκηνοθέτη Αναστασία Ρεβή. Συνέθεσαν και παρουσίασαν ζωντανά τη μουσική για τέσσερις θεατρικές παραγωγές του Theatre Lab Company που ανέβηκαν στο Λονδίνο : τη «Μήδεια» (2014), τη «Λυσιστράτη» (2013), την «Ορέστεια» (2012) και την «Αντιγόνη» (2011). Σε συνεργασία πάντα με την ομάδα παρουσίασαν το 2014 στο Λονδίνο τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ψυχοστασία», που συνδυάζει τη μελωδία με το λόγο, την εικόνα και την κίνηση. Τον Μάρτιο του 2018 στο Asylum Chapel του Λονδίνου παρουσιάστηκε το ''Psychostasia:The Ritual'', μια παράσταση immersive theatre εμπνευσμένη από τα Ελευσίνια Μυστήρια.

Εκτός από το  TLC οι Δαιμονία Νύμφη έχουν συνεργαστεί και με άλλες θεατρικές ομάδες (όπως το Fourth Monkey Company), έχουν γράψει μουσική για ταινίες («Ζωή σε πέντε πράξεις», «Η επιστροφή του Λαζάρου»), για ντοκυμαντέρ («The Τreasures of Athens and Olympia»,Channel 5,UK)  για stand-up comedy («Long story short»,Colin Quinn,Broadway,New York) και για fashion shows (Gucci, Spring Summer 2016,Milan , Paris Fashion Week 2018).

Το 2015 οι Δαιμονία Νύμφη συνέθεσαν το τραγούδι ''Nature’s Madre Thea''  για τριανταμελή χορωδία, όπως τους ζητήθηκε από την ομάδα Creatives  across Sussex για το φεστιβάλ ''Town to Earth" του West Sussex.

Το 2016 οι Δαιμονία Νύμφη συνεργάστηκαν και πάλι με την σκηνοθέτη Αναστασία Ρεβή και συνέθεσαν τη μουσική για την παράσταση ''Μακμπέθ'', που ανέβηκε στο ΚΘΒΕ κατά τη χειμερινή περίοδο. Η μουσική της παράστασης κυκλοφόρησε το 2017 και επανακυκλοφόρησε το 2018 με την προσθήκη τριών νέων κομματιών. 

Τον Δεκέμβριο του 2019 η μουσική των Δαιμονία Νύμφη συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στα πλαίσια του θεσμού “Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης”.

Τα δύο ιδρυτικα μέλη των Δαιμονία Νύμφη, Σπύρος Γιασαφάκης και Εύη Στεργίου ακολουθούν παράλληλα με την πορεία τους ως ντούο, ο καθένας και τη δική του μουσική διαδρομή. Έτσι ο Σπύρος Γιασαφάκης κυκλοφόρησε το προσωπικό μίνι άλμπουμ με τίτλο «Improvisations in Ancient Greek Instruments», όπου παρουσιάζει αυτοσχεδιασμούς πάνω στα αρχαία ελληνικα όργανα. Η Εύη Στεργίου συνεργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια με τη London Bulgarian choir, της οποίας είναι και μέλος και είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στην ηχογράφηση της μουσικής του γνωστού παιχνιδιού Halo 4 στα Abbey Road studios (μουσική του Neil Davidge  των Massive Attack).  

Η μουσική των Δαιμονία Νύμφη αποτελεί μέρος της συλλογής της Εθνικής Βρετανικής Βιβλιοθήκης.

  • SHARE
  • TWEET