Alicia Olatuja

Αθήνα @ Half Note

Συγκροτήματα Alicia Olatuja
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Half Note
Διεύθυνση Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο 210 9213310
Τιμή εισιτηρίου 20,25,30 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Wind, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη)
Διοργανωτής

ALICIA OLATUJA

ENA ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΤΖΑΖ ΛΑΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ BROOKLYN

Από Παρασκευή 15 έως Δευτέρα 18 Μαρτίου

Η νέα μεγάλη φωνή στην τζαζ ακούει στο όνομα Alicia Olatuja και το όνομα αυτό είναι βέβαιο ότι θα το ακούμε όλο και πιο συχνά στο μέλλον. Η Alicia Olatuja έρχεται στο Half Note από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο St Louis Missouri, η Alicia μυήθηκε από νωρίς σε ένα μεγάλο είδος μουσικών κατευθύνσεων όπως τα gospel, η jazz, η soul, η όπερα και γενικότερα η κλασσική μουσική.

Το επαγγελματικό της ντεμπούτο έγινε στην Opera House του Memphis ενώ και οι σπουδές της με Master’s degree στην περίφημη Manhattan School of Music ήταν στο κλασσικό τραγούδι και την όπερα. Αυτό της εξασφάλισε πολλές εμφανίσεις στην όπερα και το μουσικό θέατρο στα πρώτα της βήματα. Αργότερα, θα ξεκινήσει να εμφανίζεται σε περισσότερα gospel  και jazz events και θα συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Chaka Khan, η Bebe Winans και  ο σπουδαίος Christian McBride. H Alicia έχει πλέον εξελιχθεί σε μία εκπληκτική mezzo soprano που τραγουδάει jazz. Όμως το ουσιαστικό βήμα της προς την παγκόσμια αναγνώριση είναι όταν εκατομμύρια θεατών έμειναν άναυδοι  βλέποντας και ακούγοντάς την να τραγουδά ως  μοναδική σολίστ της χορωδίας του Brooklyn (Tabernacle Choir) στην δεύτερη ορκωμοσία του Προέδρου Obama. Τα μάτια όλου του κόσμου ξαφνικά ήταν πάνω της. Σχεδόν αμέσως μετά δημιούργησε το δικό της jazz ensemble και ηχογράφησε τον πρώτο της σόλο δίσκο με τίτλο “Timeless”.

Ο καταπληκτικός πιανίστας Billy Childs, o βραβευμένος με Grammy ντράμερ Ulysses Owens Jr., o κορυφαίος μπασίστας Christian Mc Bride, ο θρύλος του hammond Dr. Lonnie Smith και κυρίως το ταλέντο της έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο ώστε να καθιερωθεί  ως  μία από τις πλέον περιζήτητες φωνές των φεστιβάλ jazz και των clubs παγκοσμίως.

Φυσικά - και πάνω απ’ όλα τα υπόλοιπα – ήταν αυτό καθ’ αυτό το μοναδικό χάρισμα που αναμφίβολα έχει η Alicia Olatuja που την βοήθησε πραγματικά. Τεράστια επιτυχία γνώρισε και με την συμμετοχή της μαζί με την Dee Dee Bridgewater, και τον Theo Bleckmann στο project “Songs of Freedom”  με ενορχηστρωτή τον Ulysses Owens Jr. στο περίφημο Lincoln Center της Ν. Υόρκης, στο οποίο αναδείκνυαν  τη μουσική θρύλων όπως η Joni Mitchell, η Nina Simone και η αξέχαστη Abbey Lincoln.  Με το project αυτό μάλιστα η Olatuja εξακολουθεί να περιοδεύει ανά τον κόσμο.

H Alicia Olatuja στην πρώτη της αυτή επίσκεψη στην Ελλάδα και την φιλόξενη σκηνή του Half Note καταφθάνει με ένα εξαιρετικό τρίο: Robert Mitchell στο πιάνο, Kevin Glasgow στο μπάσο και Asaf Sirkis στα τύμπανα.

Η περιοδεία της αυτή γίνεται με αφορμή την πολύ πρόσφατη κυκλοφορία του καινούργιου της δίσκου με τίτλο “Intuition: Songs from the minds of Women” όπου υπάρχουν κομμάτια δικά της αλλά και των:  Sade, Joni Mitchell, Tracy Chapman, Linda Creed, Violeta Parra κα.  Από Παρασκευή 15 έως Δευτέρα 18 Μαρτίου το νέο  αστέρι απ’ το Brooklyn που φωτίζει την jazz, την soul, την pop, την όπερα  και το gospel θα λάμψει στη σκηνή του Half Note. 

aliciaolatuja.com

Alicia Olatuja – vocals 
Robert Mitchell – piano
Kevin Glasgow - bass 
Asaf Sirkis - drums  

youtube.com/watch?v=r9TS7QpwVZ8
youtube.com/watch?v=9Ju49PsChRA
youtube.com/watch?v=PNTBQSmIsWY
youtube.com/watch?v=cqg9ZCR-i48

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη), 
*** την Δευτέρα 18/3  έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: viva.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310
halfnote.gr
facebook.com/halfnote.gr

  • SHARE
  • TWEET