Passa Tempo

Αθήνα @ Γαλλικό Ινστιτούτο

Συγκροτήματα Passa Tempo
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Γαλλικό Ινστιτούτο
Διεύθυνση Λεωφόρος Στρατού 2Α
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

PASSA TEMPO

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής , το Institut français de Thessalonique-Officiel Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνει δύο ιδιαίτερες και μοναδικές συναυλίες.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι οι Passa Tempo (Αλέξανδρος Καλλιφατίδης τραγούδι-κιθάρα, Νάκης Πετρόπουλος κιθάρα, Yianis Pimenidis βιολί, Γιωργος Νεράντζης κοντραμπάσο) και special guest ο βιρτουόζος Γάλλος κιθαρίστας Christophe Astolfi. 

Το καναλι μας στο youtube

Μουσικές συναντήσεις του ρεμπέτικου με τα γαλλικά chansons & την jazz manouche, σε ρυθμούς swing, bossa, waltz, tango…

Ο Christophe Astolfi είναι γνωστός για τις ερμηνείες του στα τσιγγάνικα βαλς για τα οποία έγραψε μάλιστα μια μέθοδο, αλλά είναι αρχικά ένας μουσικός που αυτοσχεδιάζει τόσο στο στύλ του Django Reinhardt όσο και στο be-bop, γεγονός που προσθέτει στην ερμηνεία του μια μοναδικότητα. Διδάσκει επίσης τζαζ μουσική στη σχολή Ecole de jazz manouche de la Chope des Puces στο Παρίσι.

Μαζί με τους Passa Tempo θα βρίσκεται και η ομάδα χορού Jitterbugs skg. Χορευτική ομάδα καλλιτεχνικής έκφρασης του '40 & '50 με vintage - retro επιρροές. Έφερε το χειμώνα του 2011, για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλη την Ελλάδα,το Jive, τον τελευταίο χορό της εποχής του swing του ’40, αλλά και του πιο δημοφιλούς χορούς των αρχών του ΄50 το rock n roll! Αποτελεί ένα νοσταλγικό ταξίδι στην κουλτούρα από τα τέλη του ’30 ως και τα μέσα του ’50, με κύριο άξονα τη δεκαετία του ’40, με σκοπό την προώθηση τους στο ευρύ κοινό.

Η τέχνη είναι υπόθεση όλων!Αυτό είναι το σλόγκαν του συγκροτήματος Perle που αποτελείται από τρεις πρόσφυγες από το Κονγκό, δύο άνδρες και μία γυναίκα και στις 20:00 θα παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο από τραγούδια ρούμπα και γκόσπελ!

Φωνή : Richard Lusakumunu, Moria Nsumbu, Thérèse-Nadine Mulanga
Κιθάρα : Moria Nsumbu
Πιάνο: Antonis Disoglou

Ώρα έναρξης : 20:00

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ SolidarityNow

Η ΜΚΟ Solidarity Now είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 με κύριο στόχο την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όλους όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση. Δημιούργησε και λειτουργεί δύο Κέντρα Αλληλεγγύης, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, καθώς και το Κέντρο Blue Refugee στη Θεσσαλονίκη, όπου ευάλωτα άτομα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες.

Μεταξύ των πολλών δράσεών της, η Solidarity Now ανέπτυξε ένα γαλλικό πρόγραμμα με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού της Γαλλοφωνίας.

INFΟ

Γαλλικό Ινστιστούτο
Λεωφορος Στρατού 2Α

Ωρα έναρξης: 21:00

Τηλ: 6949950530, 2310821231

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  • SHARE
  • TWEET