Kinono: Clockwise, Sugahspank & Gumbo Ya Ya

Τήνος @ Παλιά Σφαγεία

Kinono: Clockwise, Sugahspank & Gumbo Ya Ya Τήνος @ Παλιά Σφαγεία
Συγκροτήματα Kinono: Clockwise, Sugahspank & Gumbo Ya Ya
Ημερομηνία
Πόλη Τήνος
Χώρος Παλιά Σφαγεία
Διεύθυνση Χώρα Τήνου
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

κοινωνῶ -έω: εχω η πράττω σε κοινωνία με κάποιον, έχω μερίδιο η συμμετέχω σε κάτι μαζί με κάποιον άλλον

kinono σημαίνει Συμμετέχω. Ρήμα μεταβατικό και αμετάβατο.

Δίνω και παίρνω, συνδιαλέγομαι, αντιδρώ, παίρνω μέρος στην Τέχνη. Λογίζω την τέχνη όχι ως θέαμα, αλλά ως παρορμητική δύναμη, παράγοντα συνένωσης και αλλαγής που έρχεται μέσα από το νέο.

Αυτός είναι και ο κεντρικός στόχος του kinono. Να ενώσει, να αλλάξει, να αναδείξει με κέντρο την Τήνο, την καλλιτεχνική πρόταση νέων δημιουργών.

Υπό την Αιγίδα του Δήμου της Τήνου και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, δύο κάτοικοι δημιουργούν για πρώτη φορά ένα art gathering στο νησί. Με κεντρικό άξονα τις εικαστικές τέχνες, η μουσική, ο χορός, το θέατρο και ο κινηματογράφος, θα πλαισιώσουν το kinono δημιουργώντας μια διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, κατοίκων και επισκεπτών.

Για 14 ημέρες, 50 καλλιτέχνες θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να «κοινωνήσουν» σε ένα καλλιτεχνικό μονοπάτι τέχνης που εκτείνεται σε 6 διαφορετικούς χώρους του νησιού.

Big Nose Attack, Nightstalker, Jumbo ya ya,15 εικαστικοί από την A.Σ.Κ.Τ., είναι μερικοί μόνο από τους δημιουργούς που θα συμμετέχουν στη μεγάλη καλλιτεχνική συνάντηση.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φορείς της Α.Σ.Κ.Τ., το φεστιβάλ Μηδέν, τοπικούς φορείς και ακαδημαϊκούς το πρόγραμμα του kinono περιλαμβάνει εκθέσεις, ομιλίες, workshops, συναυλίες, προβολές ταινιών μικρού μήκους, video art, παραστάσεις θεάτρου και χορού.

Σας προσκαλούμε όλους στη νέα μεγάλη γιορτή της Τήνου για να μεταλάβουμε αυτό που πρέπει να είναι κοινό, την Τέχνη.

Τιμές εισιτηρίων: €5 - €10

Τα workshops, οι ομιλίες και οι προβολές ταινιών έχουν ελεύθερη είσοδο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια -Διοργάνωση: Χρήστος Αρτέμης, Μάριος Βιδάλης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: kinono.org/programm

1η Μέρα Συναυλιών: Τετ 17 Αυγούστου

Παλιά Σφαγεία - Χώρα Τήνου
ώρα Έναρξης: 20.00
είσοδος: 10€

Clockwise

Οι Clockwise είναι μία δυναμική Funk-Soul-Blues μπάντα, που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2014. Εστιάζουν στις διασκευές επιλεγμένων κομματιών, από James Brown μέχρι Bob Marley και φροντίζουν πάντοτε να προσθέτουν τις δικές τους πινελιές, μετατρέποντας κάθε τους live σε ενα πάρτυ αξέχαστο…!!!

Ιορδάνης Ακριτίδης: Vocals
Γιάννης Γεωργούσης: Guitar
Βιργινία Αξιώτη: Keyboards/Vocals
Γιώργος Λαγογιάννης: Bass/Keyboards/Vocals
Σεραφείμ Τουρίκας: Drums

Sugahspank! και Gumbo Ya Ya

Η ιστορία της μπάντας (από τον John Higgins):

Ήρθα στην Ελλάδα πριν από 12 χρόνια από τη Βοστώνη και έπαιζα R & B στην Μυτιλήνη κάθε Σαββατοκύριακο με ένα κουαρτέτο. Στην Αθήνα ήρθα πριν από 7 χρόνια και βρέθηκα με αυτούς τους μεγάλους μουσικούς για να κάνουμε το Funk και την Soul της Νέας Ορλεάνης. Αγαπάμε αυτή τη μουσική - συνδυάζει blues και jazz και έχει εξαιρετικούς ρυθμούς και ευχάριστη αίσθηση - είναι μουσική για πάρτυ. Η Νέα Ορλεάνη είναι το μέρος από το οποίο προήλθε το μεγαλύτερο μέρος από αυτό που σκεφτόμαστε ως pop μουσική στην δύση και πλέον σε όλο τον κόσμο. Στη Νέα Ορλεάνη συνδύασαν Αφρικανική, Ευρωπαϊκή και την μουσική της Καραϊβικής σε R & B Gumbo (ένα πικάντικο μείγμα), που είναι ακαταμάχητο! Η εξαιρετική Sugahspank, μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες τραγουδίστριες της Soul και της Blues στην Αθήνα. Τα πνευστά είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Αθήνα και το rhythm section είναι έμπειροι στην funk στο συγκεκριμένο στιλ της Νέας Ορλεάνης.

Sugahspank!: φωνητικά
John Higgins: πιάνο, φωνητικά
Αντώνης Τσιπάις: μπάσο
Δημήτρης Αζωράκας: κρουστά
Δημήτρης Παπαδόπουλος: τρομπέτα
Κώστας Βαζούρας: σαξόφωνο

  • SHARE
  • TWEET