"Αγαπάω κι Αδιαφορώ": Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο

Θεσσαλονίκη @ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα

"Αγαπάω κι Αδιαφορώ": Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο Θεσσαλονίκη @ Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Συγκροτήματα "Αγαπάω κι Αδιαφορώ": Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Διεύθυνση Βαΐου 5, Λαδάδικα
Τηλέφωνο 2310-510081
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής Τέχνη Εντός

Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΤΟΣ (Μαύρη Τρύπα) παρουσιάζει την παράσταση

Αγαπάω κι αδιαφορώ
Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 & ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ 2014
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)

“Με δίχως σημαίες και δίχως ιδέες, δίχως καβάντζα καμιά...”

Μια μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στο Νικόλα Άσιμο σκηνοθέτησε και παρουσιάζει ο Γιώργος Κορδέλλας τη Δευτέρα 12 & την Τρίτη 13 Μαΐου στη μουσική σκηνή "Μαύρη Τρύπα".

Πρόκειται για μια σύνθεση θεατροποιημένων αποσπασμάτων από κείμενα του Νικόλα, –που περιέχονται στο βιβλίο του (αυτοέκδοση) "Αναζητώντας Κροκανθρώπους"– που αποδίδονται από τον ηθοποιό Λεωνίδα Κακούρη και μία επιλογή από τα καλύτερα τραγούδια του πλαισιωμένα από οπτικοακουστικό υλικό.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Παρασκευάς Θεοδωράκης και η Βίκυ Καρατζόγλου., πλαισιωμένοι από τους μουσικούς: Γιώργο Δασκαλάκη (ηλ. κιθάρα), Δημήτρη Χατζηδημητρίου (πλήκτρα), Παναγιώτη Χαραμή (ηλ. μπάσο) και Άκη Γαβαλά (τύμπανα).
Τις ενορχηστρώσεις έκανε ο Γιάννης Τσόλκας, τη σκηνογραφική και ενδυμαλογική επιμέλεια η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου και την οργάνωση παραγωγής η Φανή Χάραρη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Νικόλας Άσιμος (πραγματικό όνομα: Νικόλαος Ασημόπουλος), τραγουδοποιός.

Γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1949 στη Θεσσαλονίκη από Κοζανίτες γονείς. Περιθωριακός καλλιτέχνης, με ιδιαίτερο αντισυμβατικό στίχο και τρόπο ζωής. Οι συμπεριφορές του και τα τραγούδια που έγραψε θεωρήθηκαν συχνά προκλητικά. Ηχογραφούσε τα τραγούδια του, με συμμετοχή εθελοντών και φίλων, και τα πουλούσε ο ίδιος σε κασέτες, εκτός δισκογραφικών κυκλωμάτων. Η μοναδική δισκογραφική του έκδοση, εν ζωή, ήταν το LP “Ο ΞΑΝΑΠΕΣ”, το 1982.

Ο Άσιμος ήταν ένα έντονα πολιτικοποιημένο άτομο που, ιδεολογικά, δεν ανήκε σε κάποιο χώρο. O ίδιος ποτέ δεν αποδέχτηκε την "ταξινόμηση" σε κάποια ιδεολογία. Ήταν αρχικά αριστερός, απέκτησε όμως αναρχική συνείδηση λίγο αργότερα και στη συνέχεια, καθώς δεν επιθυμούσε να του "κολλούν ταμπέλες", ακολούθησε μια προσωπική πορεία, «δίχως παντιέρες, δίχως ιδέες, δίχως καβάντζα καμιά». Το υπερεγώ του, καθώς τον οδήγησε σε σύγκρουση με την κοινωνία, τον οδήγησε στα άκρα, και σε ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές.

Αυτοκτόνησε στις 17 Μαρτίου 1988 στα Εξάρχεια.

INFO
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Ώρα έναρξης: 22:00
Τηλ κρατήσεων: 2310514514
Εισιτήριο θεάματος: 10€

  • SHARE
  • TWEET