True Survivor

To έπος των επών

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 21/04/2015 @ 14:51
Sup.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο φίλτατος συγγραφιάς, Μάνος Πατεράκης, έπιασε ένα θέμα το οποίο με απασχολεί κάμποσο εδώ και κάποιο καιρό. Έχει να κάνει με τη θέση της '80s μέηνστριμίλας στο σύγχρονο μουσικό γίγνεσθαι. Αν εξαιρέσουμε το γεογονός πως τα synthέπη των '80s δεν είναι disco (μα, πώς τολμά;!) είναι αρκετά on-point και το '80s revival ξεκινά, απ' όλα τα μέτωπα.

Εγώ το πρώτο μουσικό στοιχείο το εντόπισα -όλως παραδόξως- σε μία ταινία. Είμαστε όλοι γνώριμοι με τον Kavinski και το soundtrack του "Drive"; Εκατό τοις εκατό '80s αισθητική και με την σχετική επιτυχία της ταινίας έφερε περισσότερο στην επιφάνεια το underground κίνημα του synthwave που πάντα υπήρχε αλλά και πάντα κρυβόταν. Ροζ, νέον λόγκο, αμάξια, ανοιχτοί δρόμοι, ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΞΑΝΘΙΕΣ, στενά ρούχα αεροβικής, τέτοια πράματα.

Ένηγουεη, αυτή η κουβέντα είναι σοβαρή και θέλει και έρευνα -έρευνα την οποία δεν διατίθεμαι να κάνω για την ηλίθια εβδομαδιαία στήλη μου- οπότε πάμε σε κάτι που είναι περισσότερο στα νερά μου, και αυτό το κάτι είναι ο David Hasselhoff.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μίλησα εγώ για synthwave. Τυχαίο είναι που μίλησε γιαυτό ο Πατεράκης και 12 ώρες μετά χτύπησε ο εγκέλαδος του Hoff με το παρακάτω αριστούργημα. Θείο έργο.

David Hasselhoff - True Survivor

Δεν υπάρχουν λόγια να πω για αυτό το κλιπ. Είναι τα '80s, είναι προεφηβικές ονειρώξεις, είναι το καλτ επιπέδου μπούκλας Σπύρου Παπαδόπουλου και είναι οι σεναριακές αλλαγές που επέβαλλε ο Σταλόνε σε οποιαδήποτε ταινία συμμετείχε (#rhinestone). Είναι όλα αυτά και είναι τέλειο και μαγικό.

Το κλιπ είναι το πρώτο επίσημο δείγμα που παίρνουμε από το "Kung Fury", μια crowd-sourced indie ταινία της οποίας η κυρίως πλοκή πραγματεύεται την ιστορία ενός  σκατένιου μα τίμιου μπάτσου που ταξιδεύει πίσω στον χρόνο να σκοτώσει τον Χίτλερ (Kung Fuhrer) με τη βοήθεια ενός pimpαρισμένου Power Glove, του πιο εξαιρετικού εξαρτήματος βιντεοπαιχνδιού στην ιστορία. Δεν σας φτάνουν αυτά; Όχι; Αμαζόνες καβάλα σε δεινόσαυρους. Ούτε αυτό σας κάνουν;

Γαμήστε τα DeLorean, εδώ μιλάμε για το πραγματικά ανυπέρβλητο τροχοφόρο των '80s. Lamborghini Count -φάκιν- Ach.

Lamborghini Countach

Εγώ μια φορά, χαίρομαι που εμφανίστηκε έτσι στα ξαφνικά ξανά στη ζωή μου ο Hoff. Aς μοιραστούμε όλοι τις αγαπημένες μας αναμνήσεις με τον μοναδικό αυτό αστέρι της ποπ κουλτούρας.

Τελοσπαντων, δεν είχε αυτή την Κυριακή κανονική εκπομπή, ούτε την προηγούμενη -και μάντεψε- δεν θα 'χει ούτε την επόμενη. Δεν φταιώ εγώ φανατικέ θαυμαστή, έπεσαν διάφορα λαηβ σε παράξενες ημέρες. Σας στέλνω την αγάπη μου και ακούστε αλλωνών την εκπομπή, είναι καλοί και αυτοί.

Until next time
-godspeed

Ι.Τ. Τhe Rocking Raccoon
  • SHARE
  • TWEET