Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στην Γεωργία

Σάκης και Θέμης Τόλης τέθηκαν υπό κράτηση μόλις κατέφθασαν στην πρωτεύουσα της χώρας

16/04/2018 @ 15:19

Οι Rotting Christ, μέσω ανακοίνωσης της δισκογραφικής τους εταιρείας, Season Of Mist, στο Facebook, γνωστοποίησαν ότι συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.

Ο frontman του συγκροτήματος, Σάκης Τόλης, εξιστορεί τα γεγονότα από την μεριά της μπάντας.

«Φτάσαμε στην Τιφλίδα της Γεωργίας το πρωί της Πέμπτης, 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε για να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις. Αντ' αυτού, κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας έβαλαν στη φυλακή. Όταν απαιτήσαμε τον λόγο της σύλληψης μας, δεν μας έδωσαν καμία πληροφορία, λέγοντας ότι είναι εμπιστευτικό. Οι δικηγόροι μας μάς ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων στη χώρα, με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες.

Βρεθήκαμε στη φυλακή χωρίς προειδοποίηση, σε ένα βρώμικο κελί και χωρίς επικοινωνία με τον κόσμο ή με την πρεσβεία μας για 12 ώρες.

Ευτυχώς, μόνο το όνομα "Τόλης" ήταν στη λίστα των ανεπιθύμητων και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν τις νομικές διαδικασίες. Ο τοπικός διοργανωτής, μαζί με δημοσιογράφους και δικηγόρους, ύστερα από σκληρή δουλειά, κατάφερε να μας απελευθερώσει. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους βοήθησαν για την αποφυλάκιση μας. Τελικά καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία μας και η βραδιά εξελίχθηκε καταπληκτική. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την υποστήριξή τους.»

  • SHARE
  • TWEET