Το συγκλονιστικό μήνυμα του Roger Waters από το Μεξικό

Μια έντονα πολιτικοποιημένη συναυλία εναντίον του Προέδρου του Μεξικού, Enrique Pena Nieto, και του Donald Trump

02/10/2016 @ 18:14

Λίγο πριν το πολυσυζητημένο Desert Trip, ο Roger Waters έκανε στάση στην Πόλη του Μεξικού, όπου και η εμφάνισή του είχε έντονα πολιτικοποιημένη και σχεδόν επαναστατική χροιά.

Κατά τη συναυλία που έδωσε χθες, Σάββατο 1 Οκτωβρίου, κάλεσε τον Μεξικανό πρόεδρο, Enrique Pena Nieto, να παραιτηθεί και καταφέρθηκε εναντίον τον Donald Trump, ο οποίος έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να ανεγείρει ένα τείχος ανάμεσα στο Μεξικό και τις Η.Π.Α.

Μπροστά σε περίπου 170,000 θεατές, που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Πόλης του Μεξικού γι' αυτή τη δωρεάν συναυλία, ο Roger Waters υπενθύμισε στο κοινό ότι 28,000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί από το 2012 σε όλο το Μεξικό, η πλειοψηφία των οποίων κατά τη διάρκεια της θητείας του Enrique Pena Nieto, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Σε γιγαντοοθόνες προβαλλόταν η λέξη «Παραίτηση», ενώ χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν: «Έξω ο Pena!».

Επίσης, κατά την εκτέλεση του "Pigs (Three Different Ones)", οι γιγαντοοθόνες έδειχναν τον Trump με αυτόματο όπλο έξω από τον Λευκό Οίκο να χαιρετάει ναζιστικά και να είναι περιτριγυρισμένος από ανθρώπους της Κου Κλουξ Κλαν. Επίσης, πέρασαν από την οθόνη και πολλές δηλώσεις του Trump, όπως τη δήλωσή του ότι είχε δει ανθρώπους να γιορτάζουν την 11η Σεπτεμβρίου και την ατάκα του από το 2011: «Έχω πολύ καλές σχέσεις με τους μαύρους. Πάντα είχα πολύ καλές σχέσεις με τους μαύρους».

Η επίθεση στον Trump έκλεισε με κοινό και Waters να φωνάζουν το δημοφιλές σύνθημα «Trump Eres Un Pendejo» (δηλαδή Trump είσαι ένα κάθαρμα).

Κατά την εκτέλεση του "Another Brick In The Wall (Part II)", που μοιάζει για ακόμη μια φορά τόσο επίκαιρο, ο Waters είπε: «Δεν θέλουμε τείχη που να μας χωρίζουν από την αδερφή μας, τη Μητέρα Γη, τον έναν από τον άλλον. Είναι ώρα να ρίξουμε το τείχος που χωρίζει τους πιο πλούσιους από τους πιο φτωχούς»

Video

  • SHARE
  • TWEET