Heavy metal και punk απολιθώματα στα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας όλου του κόσμου

Εσείς έχετε δει ένα Kingnites Diamondi;

22/07/2014 @ 11:07
Την ερχόμενη Κυριακή, η περιοδεύουσα έκθεση «Heavy Metal και Punk Απολιθώματα» πρόκειται να κάνει την πρώτη της στάση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Όσλο.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, όχι, δεν πρόκειται για τους δεινοσαυρικούς «απολιθωμένους» καλλιτέχνες των '80s που συνεχίζουν να δισκογραφούν και να δίνουν συναυλίες... Πρόκειται για πραγματικά οστά δεινοσαύρων ή μοντέλα τους, που ονομάστηκαν προς τιμήν διάσημων αστέρων της μουσικής.

Οι τυχεροί που θα παρευρεθούν στην έκθεση θα δουν ένα δίμετρο μοντέλο τριλοβίτη που έχει το όνομα Arcticalymene Visciousi (από τον Sid Vicious των Sex Pistols) και το απολίθωμα του προϊστορικού πουλιού Quiliania Graffini (κατά τον Greg Graffin των Bad Religion). O ίδιος ο Mark Knopfler των Dire Straits αγόρασε ολόκληρο το σκελετό του δεινοσαύρου Masiakasaurus Knopfleri και τον δάνεισε στην έκθεση.

Αν αναρωτιέστε τι είναι όλα αυτά, να σας ενημερώσουμε ότι όταν ένας επιστήμονας ανακαλύπτει ένα δεινόσαυρο, έχει τη δυνατότητα να του δώσει ό,τι όνομα επιθυμεί. Άλλοι επιλέγουν όνομα που δείχνει το σχήμα του δεινόσαυρου, άλλοι επιλέγουν με βάση την περιοχή που ανακαλύφτηκαν τα οστά του... Ορισμένοι πωρωμένοι επιστήμονες δίνουν τα ονόματα των αγαπημένων τους rock stars!

Ένα από τα εκθέματα είναι ένα σκουλήκι με τεράστια σαγόνια, ηλικίας 420 εκατομμυρίων ετών. Ο Σουηδός καθηγητής Mats Eriksson που το ανακάλυψε είναι μεγάλος οπαδός του King Diamond και δεν έχασε χρόνο να το ονομάσει Kingnites Diamondi. Ένα άλλο παρόμοιο άγριο σκουλήκι ονομάζεται Kalloprion Kilmisteri, από τον μεγάλο Lemmy των Motorhead.

Δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν αν η έκθεση θα περάσει από τα μέρη μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν διατηρούμε πολλές ελπίδες...





  • SHARE
  • TWEET