«Εάν είχαμε όπλα θα είχε αποτραπεί η τραγωδία»

Οι Eagles of Death Metal επιστρέφουν στο Παρίσι και ο Jesse Hughes δηλώνει υπέρ της οπλοκατοχής

16/02/2016 @ 14:42

Τρεις μήνες μετά την τραγωδία στο Bataclan του Παρισιού, οι Eagles of Death Metal επιστρέφουν για συναυλία απόψε Τρίτη, αλλά οι δηλώσεις του Jesse Hughes σε γαλλικό σταθμό, θα συζητηθούν.

«Εάν όλοι οπλοφορούσαν, τότε η αιματοχυσία στο θέατρο Bataclan θα είχε αποτραπεί» ήταν τα λόγια του. Ο frontman της αμερικανικής rock μπάντας, o oποίος είναι μέλος της ένωσης που στηρίζει την οπλοκατοχή και υποστηρικτής του Donald Tramp, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της αυστηρής πολιτικής που ακολουθεί η Γαλλία στο ζήτημα της οπλοκατοχής.

«Έκανε τίποτα ο νόμος του ελέγχου των όπλων στο να μην σκοτωθεί κόσμος; Δε νομίζω... Θεωρώ πως στέρησε τη δυνατότητα σε ορισμένους από τους πιο θαρραλέους άνδρες που γνώρισα στη ζωή μου να αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο τους εισβολείς», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό iTele.

«Ξέρω πως υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν μαζί μου… αλλά εκείνη τη νύχτα τα όπλα έκριναν τις ισορροπίες. Λυπάμαι που το θέτω έτσι. Όμως, μέχρι τη στιγμή που κανείς δε θα έχει όπλα, όλοι θα πρέπει να οπλοφορούν».

Ο Hughes έχει δηλώσει ότι πλέον δεν πάει πουθενά άοπλος.  «Δεν είμαι παρανοϊκός, ούτε… καουμπόι. Απλά θέλω να είμαι προετοιμασμένος».

  • SHARE
  • TWEET