Απεβίωσε ο τραγουδιστής των Songs: Ohia και Magnolia Electric Co., Jason Molina

19/03/2013 @ 12:21
O Jason Molina, τραγουδιστής των Songs: Ohia και Magnolia Electric Co., έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 16 Μαρτίου. Ήταν 39 ετών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αίτια του θανάτου του ήταν οργανική ανεπάρκεια λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Η τελευταία δουλεία του ήταν το σόλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο "Autumn Bird Songs".

Η επί χρόνια δισκογραφική εταιρία του Molina, Secretly Canadian, δημοσίευσε την παρακάτω δήλωση λίγο μετά το θάνατό του:

«Πρόκειται για κάτι που μας είναι πολύ δύσκολο να μοιραστούμε. Ο Jason ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της Secretly Canadian. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχαμε, ας το πούμε έτσι απλά. Ο ασυνήθης, ζωηρός τρόπος που δούλευε ήταν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίσαμε οτιδήποτε άλλο. Όλα ξεκίνησαν το 1996, όταν ακούσαμε και ερωτευτήκαμε τη μυστηριώδη φωνή του, στο ντεμπούτο του, "Soul", και έτσι τον προσεγγίσαμε και του προτείναμε να κυκλοφορήσει ένα single στην εταιρία μας, που μόλις είχε δημιουργηθεί. Για κάποιον λόγο, είπε ναι. Ταξιδέψαμε από την Indiana στη Νέα Υόρκη για να τον συναντήσουμε προσωπικά και μας έδωσε υλικό πάνω στο οποίο χτίζαμε για καιρό. Και με το single "One Pronunciation Of Glory" των Songs: Ohia αποκτήσαμε φωνή σαν εταιρία.»

Τα προβλήματα του Molina με το αλκοόλ έγιναν γνωστά το 2011, όταν η οικογένειά του ζήτησε μέσω της ιστοσελίδας των Magnolia Electric Co. χρηματική συνεισφορά των οπαδών για την κάλυψη των ιατρικών του εξόδων. Έτσι αποκαλύφθηκε και πως ο τραγουδιστής βρισκόταν σε διαδικασία αποτοξίνωσης για δύο χρόνια, όμως αδυνατούσε να πληρώσει, αφού δεν είχε ιατρική ασφάλιση.

Ο Molina ξεκίνησε να κυκλοφορεί μουσική το 1996, με τους Songs: Ohia, ένα συγκρότημα με το οποίο συνεργάστηκε ως το 2002, όταν και κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους άλμπουμ, "Didn't It Rain". Ακολούθησαν τρία στούντιο άλμπουμ με τους Magnolia Electric Co., από το 2005, έως το 2009. To 2009 κυκλοφόρησε έναν δίσκο που προέκυψε μετά από τη συνεργασία του με τον Will των Centro-matic. Ο τραγουδιστής έχει πάρει μέρος ως guest μουσικός σε διάφορα project, ενώ η τελευταία δουλεία του ήταν το σόλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο "Autumn Bird Songs".
  • SHARE
  • TWEET