The Discussion, Sober On Tuxedos

Αθήνα @ DeathDisco

The Discussion, Sober On Tuxedos Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα The Discussion, Sober On Tuxedos
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 10 / 13 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload, Media Markt, Seven Spots, Ευρυπίδης, Metal Era, Syd Records, Rhythm Records
Διοργανωτής

THE DISCUSSION (USA) + SOBER ON TUXEDOS (GR)

Ζωντανά στο Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Αθήνα)

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Πόρτες: 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση: 10€
• Ταμείο: 13€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, metalera.gr)
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, sydrecords.com)
• Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, rhythmrecords.gr)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Οι The Discussion αποτελούν τη νέα μουσική αναζήτηση της Laura Pleasants, ιδρυτικού μέλους των Kylesa. Η Pleasants υπήρξε συνιδρυτής, κιθαρίστας και τραγουδίστρια στο heavy alternative rock σχήμα των Kylesa, από τη Σάβαννα των ΗΠΑ, όπου υπήρξε ενεργό για πάνω από 15 χρόνια. Ξεκίνησε το σχήμα με τον Phillip Cope, το 2001, ενώ η ίδια φοιτούσε στο College of Art and Design στη γεννέτειρά της. Όσο κι αν η καλλιτεχνική πορεία και κατεύθυνση της μπάντας διαφοροποιήθηκε και μεταλλάχθηκε ανά τα έτη, οι Kylesa πάντα παρέμειναν σχετικοί με το ρεύμα της εκάστοτε εποχής, παραδοσιακά heavy συνθετικά και ηχητικά και με μία δημιουργική προσέγγιση που συχνά ξεπερνούσε τις μπάντες της γενιάς τους. Με τους Kylesa, η Laura κυκλοφόρησε 7 studio albums, αρκετά EPs και split releases, εμφανίστηκε ζωντανά στο "Last Call" του Αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, με τον Carson Daly και πραγματοποίησε αμέτρητες περιοδείες σε διεθνές επίπεδο, εμφανίσεις σε μεγάλα και μικρότερα festivals και άλλες συναυλίες μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής σημασίας. Ανάμεσα σε αυτές, άξια αναφοράς είναι σίγουρα η περιοδεία στο πλευρό των Mastodon, όπως και οι δικές τους headlining περιοδείες σε Ρωσία, Αυστυραλία, Νοτιοανατολική Ασία, Ιαπωνία, Καναδά, Μεξικό, ΗΠΑ και σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Το 2015 οι Kylesa αποφάσισαν από κοινού να μπουν στον πάγο.

Η Pleasants επέστρεψε στο σπίτι της στο Hostess City της Σάββανα, για να δουλέψει πάνω σε άλλα projects και ενδιαφέροντα. Σε αυτό το διάστημα ξεκίνησε να γράφει νέα μουσική, ηχογραφώντας κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα και φωνές, απομακρυνόμενη σταδιακά και συνειδητά από τους metal προσανατολισμούς των Kylesa. Μετά από έναν περίπου χρόνο σύνθεσης και ηχογράφησης demos, ήρθε σε επαφή με τον drummer και μουσικό, Richard Adams, από το Τέξας. Ο Adams είχε βρεθεί στη Σάββανα για να φοιτήσει ηχολήψία στο SCAD, στο οποίο η Laura είχε τελέσει φοιτήτρια πίσω στα early 00's. Αποφοίτησε το 2015 και έκανε το master του στο sound design τον Ιούνιο του 2017. Ο Adams έπαιζε drums από μικρό παιδί και έχει υπάρξει μέλος πολυάριθμων σχημάτων, τόσο στη γενέτειρά του, όσο και στην έσχατη κατοικία του, Σάββανα. Βλέποντάς τον να εμφανίζεται ζωντανά με το βραχύβιο σχήμα των Saint Corsair, η Pleasants παρατήρησε και εκτίμησε το συμπαγές ντραμιστικό του στυλ, με τα fills που θύμιζαν τον θρυλικό Keith Moon των The Who, κι έτσι τον προσέγγισε αμέσως, για να εξετάσει την προοπτική να δοκιμάσουν τη μουσική σύμπραξη σε εγχώριο επίπεδο. Οι δυο τους ξεκίνησαν σύντομα να παίζουν μαζί και δεν άργησαν να αναπτύξουν μια δυνατή φιλία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Όχι πολύ αργότερα, την παραμονή των 25ων γενεθλίων του Adam, εβρισκόμενοι πάνω από ένα scorption bowl (Κινέζικο κοκτέηλ) αποφάσισαν να πάνε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο. Όταν η ώρα έδειξε μεσάνυκτα, το δηλητήριο του scorpion bowl κυλούσε στις φλέβες τους και παραισθήσεις εμφανίστηκαν μπροστά τους, με εικόνες από τον Ευρωπαϊκό ορίζοντα. Κι έτσι γεννήθηκαν οι The Discussion. Οι δύο φίλοι αποφάσισαν να σχηματίσουν μια μπάντα, να ηχογραφήσουν demos στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2017 και να προσλάβουν έναν μπασίστα για την Ευρωπαϊκή περιοδεία που επρόκειτο να ακολουθήσει το Φθινόπωρο του 2017. Η Pleasants κάλεσε τον Derek Lynch, έναν ντόπιο κιθαρίστα και μηχανικό της NASA (!!!), για να παίξει μπάσο στο νεοσύστατο project. Γεννημένος και αυτός στη Σάββανα, έχει κι αυτός διατελέσει κιθαρίστας σε αρκετά μουσικά σχήματα, με άξια αναφοράς αυτά των A Girl, A Gun, A Ghost (early 00's, Ferrat Records) και πιο πρόσφατα των Crazy Bag Lady που είχαν μάλιστα υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο με την Retro Futurist, δισκογραφική εταιρεία των Kylesa.

Επί της παρούσης, η Pleasants και ο Adams ηχογραφούν τραγούδια, με σκοπό τη δημιουργία digital singles αλλά και ενός EP σε μορφή CD, που θα διανεμηθεί στην προσεχή περιοδεία τους. Η ίδια περιγράφει τον ήχο των The Discussion ως εξής: "Θα έλεγα πως τα νέα μου τραγούδια είναι πιο πολύ βασισμένα στη rock μουσική. Διαφαίνεται σε αυτά μια έντονη αγάπη για την πρώιμη post-punk, goth σκηνή, όπως και για την alternative rock των late 80's, τους Pink Floyd, το krautrock και τη ψυχεδέλεια σε γενικότερη βάση. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως οι οπαδοί των Kylesa δεν θα δυσκολευτούν να αντιληφθούν πως το νέο αυτό project, πραγματικά ηχεί όπως εγώ. Υπάρχει κάτι στον αέρα και την ατμόσφαιρά του, που δημιουργεί αυτο το αποτέλεσμα..."

Τη συναυλία θα ανοίξει το heavy rock σχήμα των Sober On Tuxedos, που έχει ήδη δημιουργήσει αρκετό σάλο γύρω από το όνομά του, από τη κυκλοφορία του "Welcome to the Liquor Store" full length album του και μετά, χάρη στις εκρηκτικές και πάντα αξιομνημόνευτες ζωντανές του εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχία!

LINKS:
The Discussion
Sober on Tuxedos
Made of Stone Productions
3P Lab
Death Disco

  • SHARE
  • TWEET