Sabaton, Accept, Twilight Force

Αθήνα @ Piraeus Academy

Συγκροτήματα Sabaton, Accept, Twilight Force
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Piraeus Academy
Διεύθυνση Πειραιώς 117
Τηλέφωνο 210-3626540
Τιμή εισιτηρίου 25,28 / 30 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores, Cinema Libre
Διοργανωτής

Παρακάτω οι ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων στις συναυλίες Sabaton - Accept:

Αθήνα, Pireaus 117 Academy, Τετάρτη 8 Μαρτίου

Πόρτες: 19:30
Twilight Force: 20:00
Accept: 21:00
Sabaton: 22:30

Δείτε παρακάτω το μήνυμα των Sabaton προς τους Έλληνες:

Sabaton (Sweden)
+Very Special Guests Accept​ (Germany)
+Twilight Force (Sweden)

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 - Piraeus 117 Academy

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2016 - Fix Factory Of Sound

"The Absolute Past And Present Combination"

Αν υπάρχει ένα συγκρότημα στο χώρο του κλασικού heavy ή power metal, που να μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι άνετα το πιο “καυτό” όνομα του χώρου, αυτοί είναι αναμφισβήτητα οι Σουηδοί Sabaton. Η καριέρα τους, απέκτησε μυθικές διαστάσεις άλμπουμ με άλμπουμ, με αποτέλεσμα να φτάσουν να παίζουν μπροστά σε απίστευτο αριθμό οπαδών τους, να κάνουν δικό τους φεστιβάλ, ακόμα και δική τους κρουαζιέρα. Κάθε δίσκος τους, προκαλεί παροξυσμό στον κόσμο και οι ζωντανές τους εμφανίσεις πλημμυρίζουν ενέργεια, αφού φαντάζουν σαν μία καλοκουρδισμένη και καλολαδωμένη μηχανή, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις τους στη χώρα μας, άλλωστε, επιβεβαιώνουν ότι η Sabaton-μανία, έχει “χτυπήσει” και την Ελλάδα για τα καλά…

Οι ίδιοι οι Sabaton, έχουν το χαρακτηριστικό, οι στίχοι των κομματιών τους να μιλάνε για ιστορικές μάχες και πολέμους. Την Ελλάδα την τίμησαν με το ομώνυμο κομμάτι, στο “Coat Of Arms” (το οποίο μιλά για τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου 1940 και το παίζουν αποκλειστικά όταν έρχονται στην Ελλάδα), στο επερχόμενο άλμπουμ τους όμως, που θα βγει στο τέλος Αυγούστου και θα ονομάζεται “The Last Stand”, το άλμπουμ ανοίγει με το κομμάτι “Sparta” που μιλά για τη μάχη των Θερμοπυλών!

Η κολοσσιαία αύξηση της δημοτικότητάς τους, που τους οδήγησε από εκεί που έπαιζαν μεταξύ “συγγενών και φίλων” το 2009 στην Αθήνα, να φτάνουν να παίζουν σε sold-out venues έξι χρόνια αργότερα και να είναι και headliners σε φεστιβάλ εκτός Αθηνών. Αυτό που είναι πιο σπουδαίο επίτευγμα όμως, είναι ότι στην περιοδεία τους, very special guests δεν θα είναι άλλοι από τους μοναδικούς Accept.

Το ιστορικό heavy metal συγκρότημα από τη Γερμανία, δέχτηκε με χαρά να περιοδεύσει μαζί με τους Σουηδούς, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ και εξηγώντας την απόφασή τους να περιοδεύσουν μαζί με τους Sabaton, ο ηγέτης του γκρουπ, κιθαρίστας και βασικός συνθέτης, Wolf Hoffmann, δήλωσε: “Δεν έχουμε δει συγκρότημα που να έχει τόσο ξεκάθαρο όραμα για το που θέλει να πάει και είναι πολύ σπάνιο τα συγκροτήματα να μεταφράζουν τα οράματά τους σε πραγματική δράση. Οι Sabaton είναι μία μπάντα που εργάζεται πολύ σκληρά και είναι πραγματικό πρότυπο για μουσικούς με φιλοδοξίες και νέα συγκροτήματα”. 

Σε ό,τι αφορά τώρα τους Accept, δεν είναι πολλά αυτά που χρειάζεται να ειπωθούν για ένα γκρουπ-θρύλο στο Ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- heavy metal, που έχει επηρεάσει μία στρατιά αγαπημένων μουσικών και συγκροτημάτων. Διαχρονικοί ύμνοι όπως, “Balls To The Wall”, “Restless And Wild”, “Princess Of The Dawn”, “Fast As A Shark”, “Breaker”, “Metal Heart” και τόσοι άλλοι, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των setlist του γκρουπ, αλλά και ταυτόχρονα και κίνητρο για πολλούς μουσικούς να δημιουργήσουν τραγούδια. Η μεγάλη τους επιτυχία όμως, είναι ότι μετά την οριστική αποχώρηση του “Στρατηγού” Udo Dirkschneider, του ιστορικού τους frontman, κατάφεραν, παίρνοντας στη θέση του τον Mark Tornillo, όχι μόνο να εκτελούν πιστά τα κομμάτια του παρελθόντος, αλλά και να δημιουργήσουν τρία άλμπουμ (“Blood Οf The Nations”, “Stalingrad” και “Blind Rage”), που προσεγγίζουν σε αξία και ποιότητα τα αριστουργήματα του παρελθόντος, όντας ένα από τα ελάχιστα σχήματα που μετά από μία σχεδόν τριακονταετή καριέρα, καταφέρνουν και δημιουργούν φρέσκια μουσική, χωρίς απαραίτητα να στηρίζονται στο σπουδαίο και τεράστιο παρελθόν τους.

Μαζί με τους Sabaton και τους Accept, θα εμφανιστούν οι Σουηδοί fantasy epic/power metallers, Twilight Force, οι οποίοι κατάγονται από τη γενέτειρα των Sabaton, την πόλη Falun. Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της συμμετοχής τους στην περιοδεία, κυκλοφορεί και ο δεύτερος δίσκος τους, με τίτλο “Heroes of mighty magic”, από τη Nuclear Blast, σε μονοπάτια που θα ενθουσιάσουν τους οπαδούς συγκροτημάτων όπως οι Rhapsody, Dragonforce και Stratovarious. 

Οι δύο αυτές συναυλίες είναι καταδικασμένες να μείνουν κλασικές στις συνειδήσεις μας, πριν ακόμα διεξαχθούν. Η απόλυτη σύζευξη του ένδοξου παρελθόντος με το παρόν που έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα να κατακτήσει την κορυφή.

Ώρα έναρξης: 19:30

Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) - 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) - 30 Ευρώ (Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων

ΑΘΗΝΑ
Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre
ON-LINE: www.ticketpro.gr - www.123tickets.gr - www.sabaton.net

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
The Nephilim Metal Music Store - Musicland - Alone Metal Store - Dizzy Dolls - Café Bar Διόρωφον
ON-LINE: www.123tickets.gr - www.sabaton.net

 

  • SHARE
  • TWEET