Rocking Raccoon - How Kiss Saved The Day

Από τον Μάνο Πατεράκη, 07/05/2012 @ 12:01
Αποψάρα 43,75

Αντ' αυτού, για τελευταία φορά, τ' ορκίζεται.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι αν τύχει και σε ρωτήσει η μάνα σου, ο αδερφός σου, η κοπελιά σου, τ' αγόρι σου, το αφεντικό σου, ο κολλητός σου, η κολλητή σου που γουστάρεις κρυφά, Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ αν κάνεις καλό καφέ, οι μόνες σωστές απαντήσεις είναι οι εξής δύο: α) Άθλιο, δεν πίνεται β)Δεν ξέρω να φτιάχνω, δεν έχω φτιάξει ποτέ στη ζωή μου, πάντα αγόραζα έξω. Ειδάλλως κάθε τρεις και λίγο θα ανακατεύεις μπρίκια, θα χτυπάς φραπέδες ή θα πατάς κουμπάκια στις μυστηριώδεις εσπρεσιέρες, μιας που ο εσπρέσο είναι της μόδας απ' όταν εκλάπη απ' τους γειτόνους μας τους Ιταλούς, όπως έχουμε μάθει και στο Sopranos. Τεσπά, την πάτησα ωσάν πρωτάρης και το Raccoon με αγγάρεψε για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα. Ήθελές τα και 'παθές τα.

 

Σε άλλα νέα, έμαθα κάτι συγκλονιστικό. Κάτι που πραγματικά θα ταράξει συθέμελα τη μουσική βιομηχανία, θα της δώσει το φιλί της ζωής, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν επανακαθορισμό και επαναπροσδιορισμό των μουσικών κινημάτων... Οι Kiss πρόκειται να βγάλουν είτε τον καλύτερο, είτε έναν από τους τρεις καλύτερους δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ (sic). Αλήθεια λέω, δεν πρόκειται για κάτι που έβγαλε από το μυαλό του κάποιος τυχάρπαστος reviewer του διαδικτύου. Το είπε ο ίδιος ο Gene Simmons, τι λόγο έχει να πει ψέματα; Και αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια από τις εμπορικότερες rock μπάντες όλων των εποχών, φανταστείτε για τι γερό χαστούκι αφύπνισης μιλάμε! Χαίρομαι, πολύ χαίρομαι. Όλα βαίνουν καλώς. Όχι μόνο τα προ 30-ετίας μεγαθήρια βγάζουν δίσκους-μνημεία που αξίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, αλλά και νέες καλλιτέχνιδες γράφουν ιστορία. Η Adele μόλις ξεπέρασε και το "Thriller" του Michael Jackson. Ναι σου λέω. Νούμερο πένδε όλων των εποχώνε στο U.K. 20.000 κόπιες τη βδομάδα πουλάει και συνεχίζει ακάθεκτη. Με τέτοια νούμερα φκιάχνεις αυτοδυναμίες, κυβερνήσεις, δικτατορίες, βάφλες με παγωτό φερέρο ροσέ και όρεο, ό,τι ποθήσει η ψυχούλα σου. Μπράβο κοπελάρα μου. Οι χυλόπιτες, εχμ οι ερωτικές απογοητεύσεις, αποδεικνύονται σωτήριες. Ρωτήστε και τον Jack White. Όπως και να ‘χει λοιπόν, επανέρχομαι στα των Kiss. Ενθουσιασμός. Και ξεκούραση. Δε θα κάθομαι να ψάχνω νέες μπάντες, ούτε να περιμένω καινούριο δίσκο από κάποιους Rush... Κάθομαι και η τύχη μου δουλεύει.

 

Το Kerrang! έδωσε στη δημοσιότητα τις υποψηφιότητές του για τα βραβεία του 2012. Καλά; Καλά. Η κατηγορία που μου κέντρισε πιο πολύ το ενδιαφέρον -πέραν αυτής για την πιο καυτή γυναικεία παρουσία όπου ψηφίζω δαγκωτό την Tay Jardine, ψαχτείτε- ήταν αυτή για τον «Κακό Της Χρονιάς». Στη συγκεκριμένη σοβαρότατη κατηγορία, λοιπόν, βρίσκουμε τον γνωστό και μη εξαιρετέο Justin Bieber, τον Simon Cowell (τον αντιπαθητικό κριτή απ' το American Idol ντε), τους One Direction (μια σιχαμερή boy band) και δίπλα τους ...τον Lou Reed.  ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ όμορφοί μου metalheads που ήρθε αυτός ο ατάλαντος και σας χάλασε την αισθητική. Και μάλιστα, δίχως μια δημόσια απολογία εν συνεχεία. Μισήστε τον, κανείς δεν μπορεί να σας πει τίποτα, έχετε όλα τα δίκια του κόσμου να αποτελείτε την αιτία που το όνομά του βρίσκεται πλάι σε αυτό του Bieber. Και στην τελική, ποιός είναι αυτός ο Lou Reed, χμ; Πάντως, πολύ μου αρέσει η κατηγορία «Κακός Της Χρονιάς». Πέρα από το μοχθηρό του πράγματος, είναι και κάτι σε φάση "What's He Building In There" από Tom Waits. Κυρίως, όμως, είναι το μοχθηρό του πράγματος. Και για τους ακόμα πιο τολμηρούς, για τα πραγματικά γερά στομάχια, ορίστε trailer ενός thriller από τους μάστορες του είδους, το ευγενές έθνος των Γιαπωνεζοκινεζοκορεατών. Zombie Ass: Toilet Of The Dead. Χοντροκοπιές, το ξέρω.

 

Θα κλείσω με κάτι που λιώνω τον τελευταίο καιρό. Θα έβαζα το καινούριο video clip των Tenacious D οι οποίοι είναι εξαιρετικοί για ακόμη μια φορά αλλά σκέφτηκα ότι αφ’ ενός θα το έχετε ήδη δει γιατί το δημοσιεύσαμε στα νέα πριν λίγες μέρες, αφ' ετέρου δε θα φανώ αρκετά ψαγμένος. Γι' αυτό θα σας αφιερώσω τον Rover ο οποίος είναι μια πιο χοντρή, μεσαιωνική και κλαψομούνικη έκδοση του Jack Black... Και έβγαλε έναν από τους καλύτερους φετινούς δίσκους. Δώστε έμφαση και ειδικά οι λάτρεις του David Bowie ακούστε το ολάκερο το δισκίο, είναι εξαιρετικότατο από κάθε άποψη.

 

See ya sometime in the future
-explosions

Μάνος Πατεράκης

ps:

Rocking Raccoon
  • SHARE
  • TWEET