Crimson Glory

Triskaideka

Self Released (2024)
Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 21/01/2024
Μία τελευταία ευκαιρία
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Τα οκτώ χρόνια που μεσολάβησαν της κυκλοφορίας του "Strange Αnd Beautiful" και του "Astronomica" πλέον φαίνονται πολύ λίγα, αν αναλογιστούμε την παραγωγικότητα των Crimson Glory στον 21ο αιώνα. Οι Αμερικανοί power metallers που κάποτε συγκλόνισαν τον κόσμο με το ντεμπούτο τους και το "Transcendence", δεν στάθηκαν ικανοί να εκμεταλλευτούν την παρουσία του Todd La Torre πίσω από το μικρόφωνο πριν εκείνος βρεθεί στους Queensrÿche, παρουσιάζοντας μόνο το ελάχιστο δείγμα "Garden Οf Shadows".

Περίπου στα 60 τους χρόνια, οι παλιοί Ben Jackson (κιθάρα), Jeff Lords (μπάσο) και Dana Burnell (τύμπανα), με την προσθήκη του τραγουδιστή Travis Wills και του κιθαρίστα Mark "Borgy" Borgmeyer, φαίνεται πως έχουν μία τελευταία ευκαιρία ουσιαστικής επιστροφής στα δρώμενα. Σκοτεινό, μελωδικό και ρυθμικό, το πολυαναμενόμενο πρώτο δείγμα "Triskaideka" κρίνεται σαφέστατα θετικά, με κυρίαρχες φωνητικές γραμμές και ένα πολύ δυνατό ρεφρέν, αξιοποιώντας συνθετικά βασικά στοιχεία που κάποτε έφεραν τους Crimson Glory στην πρωτοπορία.

Αναμένοντας το επόμενο δείγμα "Indelible Ashes" και ευελπιστώντας σε κανονική ανακοίνωση δίσκου το συντομότερο, είμαστε πολύ περίεργοι να διαπιστώσουμε αν το αρχαιοελληνικό "δεκατρία" (τρεις και δέκα) θα αποτελέσει εν τέλει το έναυσμα για να ξορκίσουν οι Αμερικανοί τις «κακοτοπιές».

"Triskaideka" Lyric Video

  • SHARE
  • TWEET