Αίμα

Τράγος

Nuclear War Now! Productions (2019)
Από τον Γιάννη Δούκα, 11/07/2019
Tο εξώφυλλο και τίτλοι σαν το "Goatfuck Redemption" φανερώνουν τι υπάρχει εντός
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Σκεφτείτε ότι είστε σε μια σπηλιά. Βλέπετε σύμβολα στα τοιχώματα, περίεργα και με χονδροειδή τεχνική. Σύμβολα ζωγραφισμένα με αίμα. Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε μπει κάπου όπου ο χρόνος δεν έχει κυλίσει, το μέρος είναι αρχαίο σαν τη γη. Ακούτε περίεργα ουρλιαχτά, άλλοτε πλησιάζουν σε ψαλμούς και βλέπετε ανθρώπινα πλάσματα, τουλάχιστον έτσι μοιάζουν. Σκούζουν, μουρμουράνε με το στόμα τους να χάσκει προς την οροφή. Τα σώματά τους γεμάτα σύμβολα. Στα μέτωπά τους περίεργες γραφές και ιδεογράμματα. Και γεμάτα αίμα. Λες και είχαν βουτήξει σε θάλασσες από αίμα. Στα χέρια, στα πόδια, στο δάπεδο παντού...

ΑΙΜΑ! Το Αθηναϊκό συγκρότημα που επιδίδεται σε black metal ήχους που χρωστούν πολλά σε Blasphemy, Black Witchery και Archgoat. Ίσως λόγω της εταιρίας που είχε βγάλει το προηγούμενο 7" μας φέρνουν και Embrace Of Thorns. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο όμως είναι κάποια αργά riff, ειδικά στην αρχή του "The Occultist". Γιατί άραγε; Δεν ακολουθούν τη κλασική ρυθμική ηχητική του είδους (βλέπε Archgoat, Beherit) αλλά βγάζουν κάτι εντελώς διαβολικό. Αν λέγαμε ότι θυμίζει Necromantia σαν αίσθηση ή σαν αύρα που μεταφέρει ίσως κάπως να το προσεγγίζαμε. Αυτό είναι και το προτέρημα των Αίμα. Όπως η περισπωμένη και η δασεία του λογοτύπου τους δείχνει προς Ελλάδα και τους δίνει ταυτότητα έτσι και κάποια στοιχεία στον μαύρο ήχο τους βαίνουν εκεί. Ιδιαίτερα σ’ ένα είδος black που δύσκολα ξεχωρίζεις κάτι τέτοιο, τους ανεβάζει πολύ.

Τα "Goatfuck Redemption" και "The Occultist" είναι τρομερές συνθέσεις. Το συνεχές κρεσέντο στα "Roar Of The Animal", ειδικά στο Von - ικό "Carve Ritualistic Pictographs" και "Abomination Shaped Angel" σε κάνει να νιώθεις μια έξαψη λες και όλη η ανοσιότητα κυλάει μέσα σου και σε πυρακτώνει, σε φέρνει σε αμόκ. Ο ήχος τους άψογα δεμένος με το στυλ αν και λίγο πιο πάνω οι κιθάρες θα βοηθούσαν κι άλλο τη κατάσταση. Οι Αίμα έφτιαξαν έναν εξαίρετο δίσκο και ελάχιστα είναι εκείνα που το μετριάζουν. Σίγουρα το "Τράγος" έχει μέσα τραγούδια που σε στέλνουν αδιάβαστο και υπό τους ήχους του ο Μένδης πιθανότατα να ξαναγέμιζε από αυτά τα κερασφόρα ζώα. Ο δρόμος προς την εξιλέωση, όποια και αν είναι αυτή, χαράχτηκε και μπορεί στο μέλλον να φέρει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

  • SHARE
  • TWEET