Tankard

Best Case Scenario: 25 Years In Beers

AFM (2007)
Από τον Θοδωρή Μηνιάτη, 10/10/2007
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Tankard για όσους δεν ξέρουν σημαίνει το μεγάλο ποτήρι μπύρας. Δε θα μπορούσε λοιπόν να υπάρξει καλύτερο όνομα για ένα group που θα έμενε στην ιστορία της thrash metal σκηνής για το γεγονός ότι θα εξυμνούσε σε μεγάλο ποσοστό των κομματιών του τον υπέροχο αυτό ζύθο, θέτοντας εαυτόν στο πάνθεον του εν λόγω μουσικού ιδιώματος ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών. Επί σειρά ετών είναι σημαντικοί διασκεδαστές - καλλιτέχνες στο χώρο τους και σίγουρα μια από τις πιο αγνές μπάντες που έχει αναδείξει η μουσική αντίπαλος της αμερικανικής bay area σκηνής, η Γερμανία.

Φέτος οι Tankard έκλεισαν αισίως 25 χρόνια ύπαρξης και ακατάπαυστης κατανάλωσης μπύρας. Για να το γιορτάσουν κυκλοφόρησαν μια συλλογή που αποτελείται από 15 κομμάτια από την πρώτη δεκαετία δισκογραφικής ύπαρξης τους, από το 1985 μέχρι το 1995, θέλοντας να εκφράσουν μάλλον ένα μικρό ευχαριστώ σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια τους στηρίζουν, φέρνοντας τους στην ελίτ του thrash metal.

Η επιλογή των κομματιών έγινε από τους ίδιους αλλά και τους οπαδούς τους που ψήφισαν αγαπημένα κομμάτια τους που θα ήθελαν να επαναηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν σε συλλογή, όπερ και εγένετο. Όλα τα κομμάτια έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία και έχουν ξαναμονταριστεί, οπότε κατά κάποιο τρόπο μιλάμε για έναν καινούργιο δίσκο των Tankard.

Η συλλογή περιέχει μερικά από τα καλύτερα κομμάτια της πρώιμης περιόδου τους, όπως τα "Zombie Attack", "Maniac Forces", "(Empty) Tankard" (φυσικά...), "Chemical Invasion", "The Morning After", "Space Beer" κλπ., τα οποία όλα μαζί κάνουν ένα album που δε θέλεις να βγάλεις από το στερεοφωνικό σου. Ποιοτικά τα κομμάτια δεν χρήζουν καμίας αμφιβολίας, αφού όσοι έχουν εντρυφήσει στους Tankard ξέρουν τι θα ακούσουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι, λόγω της επεξεργασίας των κομματιών, η ακουστική απόλαυση είναι μεγαλύτερη, αφού τα κομμάτια ηχούν καλύτερα, δηλαδή χαράς ευαγγέλια για τους παλιότερους οπαδούς τους. Όσοι πάλι ακούσουν τα κομμάτια για πρώτη φορά ας είναι προετοιμασμένοι για γρήγορους ρυθμούς, party συναίσθημα και feeling σε όλους τους ρυθμούς των κομματιών τους, έχοντας μια μπύρα στο χέρι όπως έχει ο φαντάρος το όπλο στη μάχη. Η μπύρα είναι μια συνυφασμένη έννοια με το συγκρότημα, αφού οι στίχοι του εμπεριέχουν πολύ συχνά τη λέξη και τα παράγωγα της.

Παλιοί και νέοι θα απολαύσουν ένα medley που κάνουν ενώνοντας 4 παλιά τραγούδια σε ένα, το οποίο είναι ένα ακόμα bonus που έχει η συσκευασία. Η εν λόγω κυκλοφορία θα βγει στην κανονική της έκδοση συνοδευόμενη από ένα bonus cd 18 κομματιών τους διασκευασμένων από καλλιτέχνες, μερικοί εκ των οποίων ασχολούνται μουσικά με άλλα είδη και όχι με το thrash, δείχνοντας ότι οι Tankard χαίρουν σεβασμό και από άλλα μουσικά είδη. Η περιορισμένη συσκευασία του box set θα περιλαμβάνει τη διπλή συλλογή σε βινύλιο και cd καθώς και σε μορφή βινυλίου τα 3 τελευταία albums τους που είχαν κυκλοφορήσει μόνο σε cd. Επίσης θα έχει ένα μπλουζάκι και ένα ποτήρι Tankard οπότε όσοι πιστοί συλλέκτες σπεύσατε...

Οι Tankard εδώ και 25 χρόνια δεν έχουν συμβιβαστεί με κανένα μουσικό ρεύμα ή είδος, αλλά κάνουν αυτό στο οποίο αρέσκονται περισσότερο και πάνω από όλα παίζοντας τη μουσική τους έχουν χαροποιήσει τον κόσμο που τους δείχνει συνεχώς την αγάπη του. Ας υψώσουμε λοιπόν ψηλά τα ποτήρια μας ακούγοντας τη συλλογή, να τους ευχηθούμε να τα χιλιάσουν και να συνεχίσουν να μας χαρίζουν μουσικές στιγμές απόλαυσης. Cheers!

  • SHARE
  • TWEET