Οι Warlord ανακοινώνουν τον αντικαταστάτη του Bill Tsamis

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Eric Juris, Mark Zonder και Giles Lavery

05/10/2023 @ 16:18

Έξι περίπου μήνες μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσής τους να επιστρέψουν στις συναυλίες με σκοπό να τιμήσουν την μνήμη του Bill Tsamis, οι Warlord ανακοίνωσαν τον αντικαταστάτη του αείμνηστου κιθαρίστα.

Πρόκειται για τον Πολωνό Eric Juris, μέλος των Crystal Viper από το 2018. Στην ανακοίνωσή του, το θρυλικό συγκρότημα που συνέβαλε καθοριστικά στην διαμόρφωση του επικού heavy metal, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Ο Warlord καλωσορίζουν τον κιθαρίστα Eric Juris στην οικογένεια των Warlord.

Ο Mark, ο Giles, ο Philip και ο Jimmy θα ήθελαν να καλωσορίσουν τον Eric Juris στο συγκρότημα. Μερικοί από εσάς μπορεί να γνωρίζετε ήδη τον Eric από τη σπουδαία δουλειά του με τους Crystal Viper, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτόν τον λαμπρό και ταλαντούχο μουσικό μαζί μας καθώς προχωράμε στο νέο κεφάλαιο των Warlord.

Eric Juris: «Αποτελεί τιμή να γίνομαι μέλος των Warlord και να μπορέσω να συνεισφέρω στη διατήρηση της κληρονομιάς του Bill, κρατώντας ζωντανή την μουσική του. Όλο το συγκρότημα ήταν εξαιρετικά φιλόξενο και ήταν μεγάλη χαρά να δουλέψουμε μαζί, θα δούμε τους οπαδούς των Warlord ζωντανά το 2024.»

Mark Zonder: «Όταν ακούσαμε τον Eric να παίζει, ξέραμε αμέσως ότι είχαμε τον άνθρωπό μας, μπόρεσε να επισημάνει και να αποδώσει λεπτομερείς πτυχές του παιξίματος, της σύνθεσης και της ερμηνείας του Bill, πράγματα που εμείς οι ίδιοι γνωρίζαμε πάντα ως «το στυλ του Bill...» Ο Eric θα βοηθήσει το συγκρότημα να κρατήσει την κληρονομιά ζωντανή. Οι Warlord ζωντανά θα παραμείνουν ένα συγκρότημα με δύο κιθάρες και θα έχουμε περισσότερες ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον.»

Giles Lavery: «Ο σπουδαίος φίλος David Reece μας σύστησε τον Eric, στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός, καθώς κάθε κιθαρίστας θα σου πει ότι μπορεί να κάνει αυτό ή εκείνο καλύτερα από τον επόμενο... Ο Eric όμως δεν το έκανε αυτό…και αφότου άκουσα δύο ή τρία τραγούδια που ο Eric ηχογράφησε για εμάς, ενθουσιάστηκα εντελώς, ήταν σαν να άκουγα τον Bill να παίζει αυτά τα τραγούδια, έπρεπε ακόμη και να ελέγξω ότι δεν άκουγα το λάθος αρχείο... Ο Bill είναι, ήταν και θα είναι πάντα εντελώς αναντικατάστατος, αλλά ο Έρικ είναι ένα κρίσιμο μέλος στη συνεχιζόμενη αποστολή μας να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά του Bill και των Warlord, και να αποτίσουμε φόρο τιμής στο έργο του.»

Πλέον, τον Mark Zonder που θα βρίσκεται φυσικά πίσω από τα τύμπανα, πλαισιώνουν στους Warlord ο τραγουδιστής Giles Lavery και ο μπασίστας Philip Bynoe, οι οποίοι είxαν συμμετάσχει στις συναυλίες του 2013, ενώ στα  πλήκτρα βρίσκεται ο Jimmy Waldo, ευρύτερα γνωστός για την συμμετοχή του στους Alcatrazz των Graham Bonnet και Yngwie Malmsteen, και στην κιθάρα, ως αντικαταστάτης του Bill Tsamis, ο Eric Juris των Πολωνών heavy/power metallers Crystal Viper.

  • SHARE
  • TWEET