Ο Tony Iommi εγκαινιάζει μονάδα φροντίδας καρκινοπαθών

Ο θρυλικός κιθαρίστας των Black Sabbath προσφέρει και στην Πτέρυγα 19

06/07/2018 @ 12:52

Ο Tony Iommi παρευρέθη χθες στα εγκαίνια μιας νέας μονάδας χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Solihull.

Ο κιθαρίστας των Black Sabbath, ο οποίος διεγνώσθη με λέμφωμα το 2012 και μετά από θεραπεία αποκάλυψε το 2016 ότι η νόσος είναι τελικά σε ύφεση, δήλωσε ότι ήταν «κάτι παραπάνω από ευτυχής να κάνει τα εγκαίνια» της νέας Αιματολογικής και Ογκολογικής Ημερήσιας Μονάδας του Solihull που κόστισε 2,2 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Η Birmingham Live αναφέρει σε ρεπορτάζ της πως ο Iommi ονομάσθηκε πρόσφατα «Ευεργέτης της Πτέρυγας 19» του φιλανθρωπικού αντικαρκινικού σωματείου του γειτονικού Νοσοκομείου του Heartlands, μετά την έμπρακτη αλλά μυστική υποστήριξη του έργου του από τον μεγάλο μουσικό.

Ο ίδιος είπε σχετικά: «Ο φίλος μου υπεβλήθει σε θεραπεία για τον καρκίνο στο Ward 19 (Πτέρυγα 19) και πήγα μαζί του σε μερικές επισκέψεις του εκεί για να τον υποστηρίξω. Εντυπωσιάστηκα από τη δέσμευση του προσωπικού της πτέρυγας, είναι μια φανταστική ομάδα και ήθελα να κάνω κάτι για να τους υποστηρίξω».

Τον περασμένο μήνα, ο Iommi δήλωσε ανοικτός στην ιδέα μιας επανασύστασης των Black Sabbath εν όψει των Αγώνων Commonwealth του 2022 στην γενέτειρά τους, το Birmingham.

  • SHARE
  • TWEET