Όταν ο Ronnie James Dio συνάντησε τον Kobe Bryant

Συγκλονισμένη η μουσική κοινότητα αποχαιρετά τον άτυχο μπασκετμπολίστα

27/01/2020 @ 19:19

Ο τραγικός θάνατος του Kobe Bryant και της δεκατριάχρονης κόρης του Gianna έπειτα από την πτώση του ελικοπτέρου όπου επέβαιναν έχει συγκλονίσει από εχθές το βράδυ την υφήλιο, με δεκάδες διάσημους μουσικούς να εκφράζουν την λύπη τους.

Σε σχετική ανάρτηση, ο άλλοτε road manager και βοηθός του Ronnie James Dio, Steve Mignardi, θυμήθηκε την συνάντηση του κορυφαίου μπασκετμπολίστα και παγκσμίου εμβέλειας αστέρα με τον θρυλικό ερμηνευτή, το 2009 στο Phoenix. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Ο Ronnie σηκώθηκε, βγήκε από το λεωφορείο και είδε τον Kobe. Τα μάτια του άνοιξαν και το πρόσωπό του φωτίστηκε με τρόπο που δεν είχα ξαναδεί. Για είκοσι με τριάντα λεπτά, ο Ronnie, ο Cobe, ο Vinny Appice κι εγώ βρεθήκαμε να συζητούμε για τον αθλητισμό και τη μουσική.

Παρότι θα θυμόμαστε δικαιωματικά τον Kobe για τα επιτεύγματά του στα γήπεδα και την φιλανθρωπική του δραστηριότητα, εγώ θα τον θυμάμαι γι' αυτή την συνομιλία και ως έναν ευχάριστο, αστείο και κανονικό άνθρωπο που βρήκε το χρόνο να συναντήσει έναν οπαδό. Και ακόμη για την αντιστροφή των ρόλων, με τον Ronnie στη θέση του οπαδού, σε μια από τις πιο ευχάριστες διαθέσεις που τον έχω δει ποτέ

Την λύπη τους για το τραγικό γεγονός εξέφρασαν μεταξύ άλλων οι Papa Roach, οι Sacred Reich, ο Matt Sorum, ο Paul Stanley, ο David Coverdale, ο Jeff Scott Soto, ο Ice-T, ο Richie Kotzen, ο Zach Myers των Shinedown, ο Dino Cazares των Fear Factory και ο Shavo Odadjian των System Of A Down.

Ο Andy Biersack των Black Veil Brides σημειώνει ότι ο Kobe Bryant δεν ήταν μόνο ένας διάσημος αθλητής, αλλά κυρίαρχη μορφή στην ποπ κουλτούρα τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια, ενώ συγκλονιστικά είναι τα λόγια του Chris Kael από τους Five Finger Death Punch:

«Είχες μία άσχημη μέρα; Ο Kobe Bryant ευχαρίστως θα άλλαζε την θέση του με την δική σου. Βγάλε τον σκασμό και εκτίμησε την ζωή που έχεις. Η ζωή είναι μικρή. Μην την θεωρείς δεδομένη

  • SHARE
  • TWEET