Ροναλντίνιο: Η καλλιτεχνική πλευρά του θρύλου της Βραζιλίας

Τέσσερα χρόνια αφού άφησε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του στην άκρη, ο Ροναλντίνιο ξεκίνησε μια νέα καριέρα, αυτή τη φορά στη μουσική

24/05/2019 @ 09:09

Γεννημένος το 1980 στο Πόρτο Αλέγκρε της νότιας Βραζιλίας, ο Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα ξεκίνησε τη ζωή του ντριμπλάροντας τα σκυλιά στην γειτονιά της εργατικής τάξης, Βίλα Νόβα.

Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε το 1998 στη Γκρέμιο, λίγες μέρες πριν το 18ο έτος της ηλικίας του. Για να ξεχωρίζει από το «Φαινόμενο» Ρονάλντο, του δόθηκε το ψευδώνυμο «Γκαούτσο», όπως αποκαλούνται οι νότιοι, όμως ο ίδιος από πολύ νωρίς στην καριέρα του αποφάσισε πως θα αποκαλείται Ροναλντίνιο.

Φέτος, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, της Χρυσής Μπάλας του 2005, του Τσάμπιονς Λιγκ του 2006 και του Κόπα Λιμπερταδόρες του 2013, Ροναλντίνιο Γκαούτσο, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι μαζί με τον συμπατριώτη του και τραγουδιστή Ζόρζε Βερσίγιο, το οποίο έχει τον τίτλο "Garra" και καταδικάζει τη διαφθορά στη χώρα τους.

Ο παλαίμαχος αστέρας της Βραζιλίας και της Μπαρτσελόνα -η οποία φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα και αντιμετώπισε τη Βαλένθια στον τελικό του Κυπέλου Ισπανίας (Κόπα Ντελ Ρέι)- εμφανίζεται στο βίντεο κλιπ φορώντας ένα μαύρο μπερέ και ένα άσπρο αμάνικο μπλουζάκι που απεικονίζει τον Άγιο Γεώργιο να σκοτώνει έναν δράκο.

Στα μισά του τραγουδιού, ο Ροναλντίνιο παίζει κρουστά και στη συνέχεια κάνει ένα ραπ σόλο 30 δευτερολέπτων: «Η αγάπη είναι το παιχνίδι μας, από την αρχή μέχρι το τέλος, στην καρδιά μου δεν υπάρχουν πια εχθροί», τραγουδά. Στη συνέχεια, ζητάει από τον άγιο να σκοτώσει τον «δράκο της απληστίας» και τη διαφθορά, ενώ το ρεφρέν αναφέρεται στην κατασπατάληση των δημόσιων κονδυλίων εις βάρος των «σχολείων και νοσοκομείων».

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 39χρονος Ροναλντίνιο δοκιμάζει την τύχη του στη μουσική. Το ντεμπούτο του έγινε το 2017 με το τραγούδι "Sozinho" σε στυλ απαλής σάμπα. Ο τίτλος του μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Μόνος» και διαρκεί 4 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα. Η χαλαρή μουσική του κομματιού αντανακλά την προσέγγιση που είχε ο Ροναλντίνιο στο παιχνίδι του και σίγουρα κατατάσσεται ως ένα από τα καλύτερα που έχουν παρουσιάσει ποδοσφαιριστές στο πρόσφατο παρελθόν.

Όμως, ακόμη κι αυτό δεν ήταν το πρώτο μουσικό εγχείρημα του Ροναλντίνιο, αλλά το πρώτο του ως σόλο καλλιτέχνης, αφού παλαιότερα είχε τραγουδήσει το επίσημο τραγούδι των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016.

Ο ταλαντούχος Βραζιλιάνος έχει τραγουδήσει επίσης με τον Τυνήσιο ράπερ K2rhym, ενώ συμμετείχε και στο επίσημο τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 μαζί με τους Γουίλ Σμιθ, Νίκι Τζαμ και Έρα Ιστρέφι. Μάλιστα, ο Ροναλντίνιο πραγματοποίησε μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση παίζοντας τύμπανα στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας.

Μπορεί, λοιπόν, ο Ροναλντίνιο να έχει εκδηλώσει αρκετές φορές την αγάπη του για τη μουσική με διαφόρους τρόπους, όμως φαίνεται πως αυτή τη φορά το έχει πάρει στα σοβαρά.

  • SHARE
  • TWEET