Ματαιώνονται οι συναυλίες του Roger Waters στην Πολωνία

Αφορμή αποτέλεσαν σχόλια του μουσικού για τον πόλεμο στην Ουκρανία

26/09/2022 @ 15:00

Στις αρχές του μήνα, ο Roger Waters δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο ένα ανοιχτό γράμμα προς την πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska, στο οποίο σχολίασε την υπό εξέλιξη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Η επικριτική στάση του συνιδρυτή των Pink Floyd προς τη Δύση αλλά και τους ακραίους εθνικιστές, όπως τους χαρακτήρισε, της Ουκρανίας, αποτέλεσαν αφορμή για ακύρωση των δύο προγραμματισμένων για τον Απρίλιο του 2023, συναυλιών του στην Πολωνία.

Σε συνέχεια του άρθρου του Waters, η Zelenska απάντησε στον μουσικό με ανάρτησή της στο Twitter, ενώ το δημοτικό συμβούλιο της Κρακοβίας, αναμένεται να ψηφίσει αυτή την εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 28 Σεπτεμβρίου, την πρόταση για χαρακτηρισμό του Waters ως persona non grata.

Ως συνέπεια, υπεύθυνος της Tauron Arena στην πόλη ανέφερε πως οι συναυλίες του Waters δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ οι ημερομηνίες έχουν αποσυρθεί και από τον ιστότοπο της περιοδείας This Is Not A Drill, με τη διοργανώτρια εταιρεία να μην έχει παρέχει μέχρι στιγμής κάποια εξήγηση.

Στον αντίποδα, ο Waters με ανάρτησή του, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, επιχείρησε να αντικρούσει τους ισχυρισμούς πως η πλευρά του ακύρωσε τις συναυλίες, επιβεβαιώνοντας όμως την πρόθεση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας πως σκοπός του ήταν να τονίσει τη σημασία διαπραγματεύσεων με γνώμονα την ειρήνη, και όχι κλιμάκωση του πολέμου από τις κυβερνήσεις των Η.Π.Α. και της Ρωσίας.

Δείτε επίσης:

Νέο τραγούδι και video από τους Pink Floyd για την εισβολή στην Ουκρανία

  • SHARE
  • TWEET