Ο Rob Halford έχει αρκετό υλικό για τον blues δίσκο του

Οι βασικές του επιρροές είναι θρύλοι του είδους, όπως η Bessie Smith, ο Little Water, ο Howling Wolf και o Muddy Waters

06/05/2021 @ 10:02

Ο Rob Halford αποκάλυψε πως έχει συγκεντρώσει αρκετό υλικό για το προσωπικό blues άλμπουμ του.

Ο διάσημος τραγουδιστής των Judas Priest συνεργάζεται με την ίδια ομάδα με την οποία κυκλοφόρησε το χριστουγεννιάτικο "Celestial" το 2019 και είπε για το επερχόμενο project του: «Αγαπάω τα blues. Τα πάντα προέρχονται από εκεί. Το rock and roll, ξεκινάει από τα blues. Και τι σπουδαίο είδος μουσικής είναι».

Μιλώντας για τους συνεργάτες του, ο Halford δήλωσε:«Δουλεύω με τον αδερφό μου, Nigel, τον ανηψιό μου, Alex - και γιό του Ian Hill των Judas Priest - στο μπάσο, και τον Blakey στις κιθάρες. Αυτοί βάζουν τα θεμέλια για αρκετό καιρό τώρα. Έχουμε αρκετό υλικό για να γράψουμε έναν δίσκο. Απλά πρέπει να βρω τα λόγια και να να βάλω τα φωνητικά σε κάποιο σημείο».

Για την ελευθερία που τους έδωσε, σχολίασε: «Το μόνο πράγμα που τους είπα είναι να φέρουν ό,τι ιδέες θέλουν. Τους έδωσα μια λίστα με αγαπημένα μου στυλ blues και τραγουδιστές σαν οδηγό.Βρίσκονται όλα στο κινητό μου. Θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή γιατί πάντα ήθελα να κάνω έναν blues δίσκο».

«Όταν έγινα μουσικός στα τέλη της εφηβείας μου, ξεκίνησα να ακούω τις εξαιρετικές ρίζες των blues - την Bessie Smith, τον Little Water, τον Howlin' Wolf, τον Muddy Waters. Μου έδωσαν την αφορμή. Είναι κάτι που θέλω να κάνω για να εξερευνήσω τι μπορεί να κάνει η φωνή μου σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Έτσι έμαθα να κάνω πολλές από τις τεχνικές μου. Και επίσης ανακάλυψα ότι έχω μια φωνή που μπορεί να πάει σε διαφορετικές οκτάβες και κατευθύνσεις» δήλωσε για τις μεγαλύτερες επιρροές του και τον λόγο που επέλεξα να κάνει έναν blues δίσκο.

  • SHARE
  • TWEET