Έφυγε από την ζωή ο Keith Reid των Procol Harum

Ήταν ο στιχουργός του σπουδαίου progressive rock συγκροτήματος

31/03/2023 @ 19:23

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Keith Reid, ευρύτερα γνωστός ως ο στιχουργός των σπουδαίων progressive rockers Procol Harum.

Στην ανακοίνωση του συγκροτήματος αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Λυπούμαστε πολύ για τον θάνατο του Keith Reid. Απαράμιλλος στιχουργός, ο Keith έγραψε τα λόγια σχεδόν για όλα τα τραγούδια των Procol Harum, ενώ συνυπέγραψε την επιτυχία του John Farnham "You're The Voice". Οι στίχοι του ήταν μοναδικοί και βοήθησαν στη διαμόρφωση της μουσικής που δημιούργησε το συγκρότημα. Τα ευφάνταστα, σουρεαλιστικά και πολυεπίπεδα λόγια του ήταν χαρά για τους θαυμαστές των Procol Harum και η πολυπλοκότητά τους από σχεδιασμού ήταν μια ισχυρή προσθήκη στην δισκογραφία του συγκροτήματος. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια και τους φίλους του.»

Ο Reid, συνιδρυτής των Procol Harum μαζί με τον τραγουδιστή και πιανίστα Gary Brooker που απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2022, ήταν φυσικά ο στιχουργός της τεράστιας διαχρονικής επιτυχίας "A Whiter Shade Οf Pale".

Robin Trower, Gary Brooker και Keith Reid αποτέλεσαν εξάλλου τον πυρήνα του κορυφαίου βρετανικού progressive rock στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της δεκαετίας του '70.

  • SHARE
  • TWEET