Μοναδικό αντίτυπο του νέου δίσκου του Steven Wilson πωλήθηκε έναντι πενταψήφιου ποσού

Όλα τα χρήματα θα δοθούν σε καμπάνια για την οικονομική ενίσχυσης συναυλιακών venues

30/11/2020 @ 11:31

Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό συλλεκτικό αντίτυπο του επερχόμενου δίσκου του Steven Wilson, "Future Bites", πωλήθηκε έναντι πενταψήφιου ποσού.

Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη, ξεχωριστή έκδοση του άλμπουμ, που ονομάζεται "Ultra Deluxe Music Product On Obsolete Media", περιλαμβάνει τον δίσκο, δύο επιπρόσθετα καινούρια τραγούδια καθώς και διάφορα memorabilia όπως το πιστοποιητικό υποψηφιότητας του Wilson για Βραβείο Grammy το 2011, την θήκη του laptop από το video-clip του "Eminent Sleaze", χειρόγραφα σημειώματα με στίχους του μουσικού καθώς και ένα CDR από soundcheck του 2016 με διασκευές που δεν έπαιξε ζωντανά ο καλλιτέχνης ποτέ ξανά.

Το άλμπουμ πωλήθηκε έναντι 10.000 λιρών, με τον μουσικό να σχολιάζει:

«Αυτή η προσέγγιση συμβαδίζει αρκετά με τις αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες μορφές τέχνης, όπου μόνο ένα άτομο μπορεί να κατέχει τον αυθεντικό πίνακα. Αρκετά από όσα περιέχονται εντός της έκδοσης, είναι στην πραγματικότητα ανεκτίμητα για μένα. Όσον αφορά τα δύο επιπρόσθετα τραγούδια, βρίσκεται ολοκληρωτικά στην ευχέρεια του ιδιοκτήτη το αν θα τα μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο».

Ο Steven Wilson όμως, προχώρησε στην δωρεά ολόκληρου του ποσού στο ταμείο Music Venue Trust, που αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη συναυλιακών venues που εξαιτίας του lockdown δεν διαθέτουν έσοδα ώστε να συντηρηθούν.

«Ως άτομο που ποτέ δεν ήταν μέρος αυτού που αποκαλείται mainstream, μπορώ με ασφάλεια να δηλώσω πως δεν θα ήμουν εδώ τώρα χωρίς αυτούς τους συναυλιακούς χώρους και τα άτομα που τους τρέχουν. Η ζωντανή μουσική είναι πηγή έμπνευσης και κάτι μαγικό για πολύ κόσμο, οπότε είναι υποχρέωσή μας να εργαστούμε ώστε να σώσουμε αυτά τα μέρη για τις μελλοντικές γενιές τόσο καλλιτεχνών όσο και οπαδών».

Ακούστε το πιο πρόσφατο single και διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το επερχόμενο άλμπουμ του καλλιτέχνη εδώ.

  • SHARE
  • TWEET