Ο Iggy Pop ποζάρει γυμνός για εργαστήριο σχεδίου

Τα σχέδια θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Μουσείο του Μπρούκλιν

01/03/2016 @ 07:20

Στις 21 Φλεβάρη, ο Iggy Pop πόζαρε σαν γυμνό μοντέλο σε εργαστήριο σχεδίου της Ακαδημίας των Τεχνών της Νέας Υόρκης. Η συνεδρία οργανώθηκε από το Μουσείο του Μπρούκλιν και την ιδέα είχε ο Βρετανός καλλιτέχνης Jeremy Deller

Τα σκίτσα και οι πίνακες που θα δημιουργηθούν ως αποτέλεσμα αυτής της συνεδρίας του Iggy με τους εικοσιένα καλλιτέχνες διαφόρων ηλικιών, από 19 έως 80 ετών, θα εκτεθούν το φθινόπωρο του 2016 στο Μουσείο του Μπρούκλιν, σε μία έκθεση με τίτλο "Iggy Pop Life Class", που μετά θα περιοδεύσει και σε άλλα μουσεία και αίθουσες τέχνης ή γκαλερί ανά τον κόσμο.

Ο Deller – εμπνευστής του πρότζεκτ- σχολίασε: «Η τάξη σχεδίου με ζωντανά μοντέλα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της ιστορίας της Τέχνης, είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθούμε το σώμα. Για μένα, είναι απόλυτα λογικό για τον Iggy Pop να είναι θέμα ενός τέτοιου εργαστηρίου. Το σώμα του είναι κεντρικό μιας θεώρησης για την rock κουλτούρα και έχει παρατηρηθεί πολύ, θα πρέπει να καταγραφεί».

Ο νέος δίσκος του Iggy, σε συνεργασία με τον Josh Homme, φέρει τον τίτλο "Post Pop Depression" και κυκλοφορεί στις 18 του Μάρτη.

  • SHARE
  • TWEET