Καταστροφή ιστορικού ορόσημου της jazz στη Νέα Ορλεάνη από τον τυφώνα Ida

Το ραφείο Karnofsky ήταν το δεύτερο σπίτι του Louis Armstrong

31/08/2021 @ 13:55

Το ραφείο Karnofsky, ένα από τα σημαντικότερα μέρη - ορόσημα της jazz και εθνικό μνημείο των Η.Π.Α. αποτέλεσε θύμα του καταστροφικού περάσματος του τυφώνα Ida.

Ο τυφώνας, που πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, συνεχίζει να πλήττει την Νέα Ορλέανη, και την ευρύτερη περιοχή της Louisiana.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN και άλλων μέσων, το εν λόγω κατάστημα και πάλαι ποτέ σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας, αποτελεί πλέον παρελθόν, παρόλο που το 2019 είχε αποφασιστεί η ανακαίνισή του, όπως και άλλων εμβληματικών μερών της πόλης που είναι βαθιά συνδεδεμένα με την jazz παράδοσή της.

Το ραφείο Karnofsky, άνοιξε το 1913, και συνδέθηκε έντονα με τον Louis Armstrong. Εκεί, ο θρύλος της μουσικής πραγματοποίησε τα πρώτα του μουσικά βήματα, με τους Karnofsky να τον φιλοξενούν και να του παρέχουν συχνά γεύμα αλλά και εργασία.

Σε αυτό τον χώρο, ο νεαρός Armstrong, που τον αντιμετώπιζε ως δεύτερο σπίτι του, έπαιξε το πρώτο του μουσικό όργανο, με την οικογένεια να του προσφέρει χρήματα για να αγοράσει το πρώτο του κορνέτο.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Morris Karnofsky, παιδικός φίλος του Armstrong, ήταν και αυτός που άνοιξε το πρώτο κατάστημα μουσικών ειδών στην πόλη, το Morris Shop.

  • SHARE
  • TWEET