«Έφυγε» ο Robert Fisher των Willard Grant Conspiracy

Ο ιδρυτής και ηγέτης της alternative country μπάντας νικήθηκε από τον καρκίνο

13/02/2017 @ 17:00

O Chris Eckman των Walkabouts έκανε γνωστή τη θλιβερή είδηση του φίλου του, Robert Fisher των Willard Grant Conspiracy, κάτι που επιβεβαίωσε και η δισκογραφική του Loose Music λίγο μετά.

Ο Fisher έπασχε από καρκίνο αλλά συνέχιζε να εργάζεται στην καθημερινή του δουλειά αλλά να ηχογραφεί παράλληλα και τον 11ο δίσκο της μπάντας.

O Robert Fisher έφτιαξε το 1995 τους Willard Grant Conspiracy, και παρέμεινε το μοναδικό σταθερό μέλος, καθώς πάνω από 30 μουσικοί έπαιξαν μαζί του. Δεν ήταν λίγοι όσοι νόμιζαν πως το όνομά του ήταν Willard...

O Kώστας Σακκαλής τους είδε στην εμφάνισή τους στο Rodeo το 2009 και έγραψε: «Η βαθιά φωνή του μοναδικού σταθερού μέλους των WGC, σε συνδυασμό με την ακουστική του κιθάρα, θύμιζε αρκετά τον Johnny Cash της σειράς "American", τον πρώιμο Leonard Cohen, αλλά και άλλους φίλους και συνεργάτες του, όπως ο Steve Wynn ή οι Walkabouts.

Η λιτή και προσιτή παρουσία του Robert Fisher επιβεβαιώθηκε από την (ιδεολογική όπως εξήγησε) άρνησή του να «παίξει το παιχνίδι» του encore αλλά και από την παρουσία του στο stand όπου πουλούσε ο ίδιος το cd τους, δεχόταν να υπογράψει το κάθε αντίτυπο και να ανταλλάξει δύο κουβέντες με τους φίλους του συγκροτήματος. Το κοινό έμεινε εμφανώς ικανοποιημένο και χάριζε απλόχερα ένα θερμότατο χειροκρότημα σε κάθε ευκαιρία σε μία από τις πιο ζεστές και οικείες συναυλίες της φετινής χρονιάς».

  • SHARE
  • TWEET