Ο Kurt Cobain αποκαλύπτει το ποσό που έλαβαν οι Nirvana για το "Nevermind"

«Αυτή την εποχή μου έκαναν έξωση και δεν έχω που να μείνω…»

21/11/2018 @ 14:03

Σε ανέκδοτη συνέντευξη του Kurt Cobain που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, ο τραγουδιστής των Nirvana μιλάει για το deal με την Geffen Records όσον αφορά την κυκλοφορία του ιστορικού, πλέον, "Nevermind".

Ενώ, λοιπόν, ο δημοσιογράφος αναφέρει πως οι φήμες κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 750.000 δολαρίων, ο Cobain τον διακόπτει:

«Όχι, δεν πήραμε τόσα. Λάβαμε 175.000 δολάρια. Το 33% πήγε στην εφορία, το 15% στον δικηγόρο μας, το 10% στον μάνατζέρ μας και 70.000 ευρώ στην Sub Pop –σ.σ. πρώτη δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος-. Μας έμειναν περίπου 20.000 δολάρια για να αγοράσουμε τον εξοπλισμό μας. Αυτήν την εποχή δεν έχω που να μείνω».

Και συνεχίζοντας:

«Ζούμε με αυτά που έχουν απομείνει από την προκαταβολή. Ο λογιστής μας δίνει κάτι λίγα κάθε μήνα. Βρισκόμαστε σε περιοδεία και ηχογραφούμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν από τις τρεις μήνες μου έκαναν έξωση από το διαμέρισμα που μένω. Όταν γυρίζω από την περιοδεία πηγαίνω στην μητέρα μου. Τα βγάζουμε πέρα, όμως, οικονομικά. Αυτή την εποχή έχω τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής μου».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη.

Το "Nevermind" κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1991 και πούλησε... 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

  • SHARE
  • TWEET