Kirk Hammett: «Μας αρέσει όταν μας προκαλούν»

«Ο αυθορμητισμός χαρακτηρίζει τους Metallica»

23/02/2018 @ 12:54

Ο Kirk Hammett των Metallica μίλησε για τις προτεραιότητες του ως κιθαρίστας, λίγες μέρες αφότου ο Lars Ulrich μίλησε για τις δικές του ικανότητες ως ντράμερ.

«Τις περισσότερες φορές πάω με το ρυθμό για να συνοδεύσω τα φωνητικά του τραγουδιού. Όταν έρθει η σειρά για το σόλο μου, τότε αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να εκφραστεί.

Για μένα, το πιο σημαντικό είναι να παίζω αυθόρμητα και να μη σκέφτομαι τίποτα, να εκδηλώνω τα συναισθήματά μου μέσω της μουσικής χωρίς να τα φιλτράρω. Από την ψυχή μου να φτάνουν κατευθείαν στην κιθάρα μου και από εκεί σε όποιον θέλει να τα ακούσει.

Αυτό μου το έχουν περάσει οι μουσικοί της γενιάς μου, καθώς μας ενδιαφέρει πολύ ο αυθορμητισμός και δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουμε το ίδιο τραγούδι με τον ίδιο τρόπο δεύτερη φορά.»

Ο Hammett σχολίασε και την ικανότητα της μπάντας να παίρνει ρίσκα στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.

«Τα πάμε πολύ καλά με τον αυθορμητισμό, μας αρέσει όταν μας προκαλούν, όταν μας λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Γιατί καταφέρνουμε και κάνουμε πολλά. Αυτό μας χαρακτηρίζει σαν συγκρότημα και πιστεύω ότι αντιδρούμε με αυτό τον τρόπο γιατί είμαστε έτσι σαν άτομα.

Είμαστε πεισματάρηδες, ξεροκέφαλοι και έχουμε τους ίδιους στόχους. Δεν υποχωρούμε στις προκλήσεις. Αν κάποιος ζητήσει από εμένα και τον Rob Trujillo να παίξουμε ένα κομμάτι του John Coltrane, θα κάτσουμε και θα το μάθουμε. Εγώ και ο Rob έχουμε αυτή την ικανότητα. Οι υπόλοιποι παίζουν μουσική από ένστικτο και θα βρουν τον τρόπο να συγχρονιστούν με τα κομμάτια.

Τα μόνα όρια που έχουμε σαν συγκρότημα είναι αυτά που θέτουμε στους εαυτούς μας, και αυτό είναι κάτι που δεν κάνουμε συχνά.»

To Rocking. gr βρέθηκε στις συναυλίες του θρυλικού συγκροτήματος στη Μπολόνια και μπορείτε να διαβάσετε τις ανταποκρίσεις εδώ και εδώ.

  • SHARE
  • TWEET