Απεβίωσε ο Johnny Hallyday

Ο μεγαλύτερος rock star της Γαλλίας έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο

06/12/2017 @ 10:24

Ο μεγαλύτερος rock star της Γαλλίας, ο Johnny Hallyday, έχασε την μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων χθες το βράδυ, σε ηλικία 74 ετών.

Ο τραγουδιστής κατέγραψε πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και πρωταγωνίστησε σε πολλλές ταινίες κατά την διάρκεια της μεγάλης καριέρας του, η οποία ξεκίνησε το 1960.

Χρίστηκε Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής από τον Πρόεδρο Jacques Chirac το 1997.

Οι Γάλλοι των αποκαλούν απλώς «ο Johnny μας», αλλά παραδόξως εκτός των γαλλόφωνων συνόρων ο Hallyday δεν έχει ακουστεί ευρέως.

Ο Hallyday, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Jean-Philippe Smet, αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής αφότου παρακολούθησε μια ταινία του Elvis Presley, το 1957, κι έτσι πήρε το παρατσούκλι «ο Γάλλος Presley».

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron απέτισε φόρο τιμής, αναφέροντας μέσα στα λεγόμενά του τον τίτλο ενός πρόσφατου άλμπουμ διασκευών: «Υπάρχει λίγος Johnny μέσα σε όλους μας» ("There is a little bit of Johnny in all of us"), συνεχίζοντας:

«Από γενιά σε γενιά, χάραξε το όνομά του στις ζωές των Γάλλων. Τους γοήτευσε μέσα από την γενναιοδωρία που όλοι έχετε δει σε μία από τις συναυλίες του: τόσο επικός, τόσο προσωπικός, σε τεράστια venue αλλά και σε μικρά μαγαζιά».

Θυμηθείτε εδώ μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το "Noir C' Est Noir" από τον δίσκο "La Génération Perdue" του 1966.

  • SHARE
  • TWEET