Jason Newsted: «Φίλε, παίξε λίγο με πένα!»

Ο μπασίστας αποκαλύπτει την άποψή του για τον νέο δίσκο των Metallica και το παίξιμο του Rob Trujillo

22/03/2017 @ 19:00

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ultimate Guitar και τον Steven Rosen, ο Jason Newsted μοιράστηκε τις σκέψεις του πάνω στον τελευταίο δίσκο των Metallica, "Hardwired... To Self-Destruct".

«[Ο δίσκος] είναι κάπως διαφορετικός από τις άλλες προσπάθειες που οδήγησαν σ’ αυτόν. Ο Robert είναι γαμάτος μπασίστας, πάντα ήταν.»

«Τον γνωρίζω για μια 25ετία το λιγότερο. Πάντα ήταν καλός και έχω στην κατοχή μου όλους τους δίσκους των Infectious [Grooves] και φόραγα Infectious μπλουζάκια. Γουστάρω. Αυτός ο τύπος πάντα είχε τον σεβασμό μου. Μπήκε εκεί μέσα και μπόρεσε να κάνει παρέα με αυτούς τους τύπους και το έκανε να ακούγεται όπως ακούγεται; Peace, peace, μπράβο του!»

Πρόσθεσε: «Με αυτόν τον τελευταίο [δίσκο], νοιώθω σαν να ανέβασαν πάλι ρυθμούς, πως κάνουν κάτι ουσιώδες».

Ερωτηθείς για το αν θα άλλαζε κάτι στο μπάσο του Trujillo στα μετα-Newsted άλμπουμ των Metallica, απάντησε:

«Όταν είδα τον Sam Dunn [Καναδός σκηνοθέτης] να παίρνει συνέντευξη από τον Robert, έπαιξε ένα μέρος ενός τραγουδιού [ήταν το μέρος του μπάσου για το "Spit Out The Bone"]. Περίπου 4 με 7 δευτερόλεπτα μόνο μπάσο. Είναι κάπως στρεβλό να προσπαθεί να προσπαθεί να πιάσει αυτόν τον ήχο του Lemmy, περίπου –ω, θα το πω!- να προσπαθεί να πιάσει αυτόν τον Jason ήχο με Marshall ενισχυτές και όλες αυτές τις αηδίες».

Και ο Newsted συνέχισε: «Αν δεν παίζεις με πένα – εδώ είναι που εγώ παίρνω μεγάλες αποστάσεις και έχω δεχτεί τρελή κριτική που δεν παίζω με τα δάχτυλα- ρίξε μια ματιά στον πίνακα. Η επιθετικότητα και ο τόνος που βγαίνει όταν παίζεις με πένα δεν μπορεί να επιτευχθεί με τα δάχτυλα. Πολλά πράγματα που παίζεις με τα δάχτυλα δεν μπορείς να τα παίξεις με την πένα και το εκτιμώ αυτό. Αλλά το να βγάζεις σωστά εκείνο τον ήχο, [...] αυτό γίνεται με συγκεκριμένα εφέ από συγκεκριμένο ενισχυτή και συγκεκριμένο drive και δεν μπορείς να τον μιμηθείς με Fender».

Ο μουσικός καταλήγει: «Θα έλεγα ‘Φίλε, παίξε με πένα έστω και για 10 δευτερόλεπτα, ώστε να δείξεις τα δόντια που θες’ κι αυτό μόνο».

  • SHARE
  • TWEET